Τέλος η αποχή των συμβολαιογράφων από τους πλειστηριασμούς

Τέλος η αποχή των συμβολαιογράφων από τους πλειστηριασμούς

Μετά από οκτώ μήνες αποχής οι συμβολαιογράφοι αποφάσισαν να σταματήσουν την αποχή τους από τους πλειστηριασμούς, καλώντας την πολιτεία και τους φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή τους, η συντονιστική επιτροπή, έπειτα από οκτώ μήνες αποχής από μια κατηγορία πλειστηριασμών, «προκύπτει ότι ουδείς από τους πολιτειακούς παράγοντες, κανένας πολιτικός χώρος και κανένας κοινωνικός θεσμός δεν έκρινε σκόπιμο να προσεγγίσει το συγκεκριμένο πρόβλημα και να προτείνει έστω μια κάποια λύση».

Όπως εξήγησε η Λένα Κοντογιώργου, Αντιπρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, «Σταθήκαμε δίπλα στον κόσμο γιατί είμαστε κι εμείς ένα κομμάτι του κόσμου, κι εμείς οφείλουμε, αλλά δεν μπορούσε να συνεχιστεί αυτή η αποχή διότι ο σκοπός μας ήταν η ίδια η πολιτεία να σταθεί πάνω στο πρόβλημα και να θεσμοθετήσει σχετικές διατάξεις προστατευτικές για τους οφειλέτες έναντι του δημοσίου ή των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης ή των ασφαλιστικών ταμείων».

Και καταλήγοντας υπογράμμισε, «Εμείς προσπαθήσαμε να βοήσουμε όλους και για αυτό δεν είχαμε καμία απολύτως διαφοροποίηση. Από εδώ και πέρα είναι θέμα της πολιτείας να επέμβει και να ξεκαθαρίσει την ήρα από το στάρι».

Πηγή: ert.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.