Τέθηκε σε κυκλοφορία το πρώτο «εικαστικό φάρμακο» με ενεργό δράση τα θετικά συναισθήματα

Τέθηκε σε κυκλοφορία το πρώτο «εικαστικό φάρμακο» με ενεργό δράση τα θετικά συναισθήματα

4351bec7-6a57-4748-b193-56440dd441acΟι φοιτητές του τμήματος Γραφικών Τεχνών του Εικαστικού Εργαστηρίου του ΟΠΑΝ Δήμου Κοζάνης: Γεωργία Ευθυμίου, Γλυκερία Παυλίδου, Έλσα Πεκρίδου, Τσιάμης Ιωάννης, Εκίζογλου Δημήτρης, Βίκη Κουρτίδου και οι καλλιτέχνες: Κωνσταντίνος Ντιός, Τέτη Σώλου, Κώστας Λαδόπουλος, Τιτάνια – Ειρήνη Ανδρίτση, Ασφόδελος Λειμωνάς, Νάντια Χατζημήτραγα, Γιώργος Ηλιάδης και Ηλίας Ταμπακέας έθεσαν σε κυκλοφορία το «ευχεΤΟΝ», το πρώτο «εικαστικό φάρμακο» στην Ελλάδα· τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν από τον Δήμο Κοζάνης για κοινωφελείς σκοπούς.

 

Ξεκινώντας από την ανάγκη για έκφραση θετικών συναισθημάτων, οι φοιτητές του τμήματος και οι καλλιτέχνες που παίρνουν μέρος στην πρωτοβουλία, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή τους κ. Κυριάκο Παπαδόπουλο, “ξέφυγαν” από την συνηθισμένη ευχετήρια κάρτα και αποφάσισαν να διακινήσουν ιδέες, μηνύματα και απόψεις που μόνο η τέχνη μπορεί και είναι υποχρεωμένη να κάνει.

Η συσκευασία έχει την μορφή ενός τριγωνικού κουτιού όπου στο εσωτερικό του υπάρχουν εκτυπωμένα 2 έργα τέχνης ανά καλλιτέχνη που συμμετέχει στην δράση.

ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΣΤΗ

«ευχεΤΟΝ» των 1000mg

ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

Ονομασία: «ευχεΤΟΝ» 1000mg

Σύνθεση/Δραστική ουσία: Ελπίδα.

Έκδοχα: Αγάπη, Μοίρασμα, Ζεστασιά, Συμπαράσταση.

Επικάλυψη: Διπλό στρώμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

“Το κάθε δισκίο μπορεί να διαιρεθεί σε δυο ίσα μέρη και να μοιραστεί με συνανθρώπους”.

ΦΑΡΜΑΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αντίδοτο στην αποξένωση, τη μοναξιά και την αναλγησία σε όσα συμβαίνουν γύρω μας.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Εικαστικό Εργαστήριο, Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Κοζάνης. Τηλ.: 24610 29843, 24610 23356, 24610 21285. Email: oapnkozanis@gmail.com

ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ

Τμήμα Γραφικών Τεχνών: Γιώργος Σταμκούλης, Γεωργία Ευθυμίου, Γλυκερία Παυλίδου, Έλσα Πεκρίδου, Τσιάμης Ιωάννης, Εκίζογλου Δημήτρης, Βίκη Κουρτίδου. Καλλιτέχνες: Κωνσταντίνος Ντιός, Τέτη Σώλου, Κώστας Λαδόπουλος, Τιτάνια – Ειρήνη Ανδρίτση, Ασφόδελος Λειμωνάς, Νάντια Χατζημήτραγα, Γιώργος Ηλιάδης και Ηλίας Ταμπακέας.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ “ΦΑΡΜΑΚΟ” ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΤΕ

Γενικές πληροφορίες.

Η ελπίδα είναι βασικό συστατικό της ανθρώπινης ύπαρξης. Κάθε δισκίο περιέχει διπλό στρώμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης και ενεργοποιεί την ελπίδα που όλοι έχουμε μέσα μας. Η απορρόφηση της γίνεται άμεσα και η δύναμη της ενισχύεται όταν μοιράζεται με άλλους ανθρώπους.

Ενδείξεις

Νιώθετε το κεφάλι σας βαρύ από τις “Κασσάνδρες” που σας περιτριγυρίζουν; Ανακατεύεται το στομάχι σας όταν βλέπετε το “κουτόχορτο” που πρέπει να μας σερβίρουν καθημερινά στο τραπέζι μας; Αναρωτιέστε αν εσείς είστε ο περίεργος ή κάτι δεν πάει καλά; Τότε ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε το «ευχεΤΟΝ». Μοιραστείτε το με ανθρώπους που αγαπάτε, ανθρώπους που παραλίγο θα αγαπούσατε, που ίσως δεν αγαπήσατε ή δεν σας αγάπησαν όπως θα θέλατε, με γνωστούς και αγνώστους. Το ΕΥΧΕΤΟΝ βλάπτει σοβαρά την μαζικοποίηση και την αποβλάκωση. Το ΕΥΧΕΤΟΝ ξυπνά την ελπίδα μέσα μας για ένα καλύτερο αύριο, όπως αξίζει σε εμάς και στα παιδιά όλου του κόσμου.

Αντενδείξεις

Χαρά και χαμόγελα από την υπερβολική κατανάλωση. Αγάπη και συγχώρεση. Ελπίδα.

Ανεπιθύμητες ενέργειες.

Η υπερβολική κατανάλωση του ΕΥΧΕΤΟΝ προκαλεί ακατανίκητη έλξη που σας ωθεί να έλθετε σε επαφή με τους ανθρώπους γύρω σας, πολύ πιθανόν να τους κοιτάτε περισσότερη ώρα κατάματα ή να νιώσετε τους μυς του προσώπου σας να κάνουν περισσότερες συσπάσεις χαμογελώντας όλο και πιο συχνά. Κάποιοι έχουν αναφέρει έντονη επιθυμία να προσφέρουν μια ζεστή αγκαλιά για να κουρνιάξουν όσοι το επιθυμούν και άλλοι κουρνιάζουν οι ίδιοι στην πρώτη διαθέσιμη αγκαλιά που θα αισθανθούν οικεία. Έχουν καταγραφεί περιστατικά όπου άνθρωποι αγκαλιάστηκαν για πέντε ολόκληρα λεπτά χωρίς να γνωρίζονται και χωρίς να ανταλλάξουν ούτε μια κουβέντα. Και οι δυο ανέφεραν ευεξία, πιο ανεβασμένη διάθεση και δυνατό αίσθημα ελπίδας.

Σύμφωνα με έρευνες μια αγκαλιά μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της ωκυτοκίνης, της “ορμόνης της αγάπης”, του κοινωνικού συνδέσμου και της ευχαρίστησης. Οι μητέρες με τα παιδιά, οι ερωτευμένοι, οι ιδιοκτήτες με σκύλο σύμφωνα με τα στοιχεία ερευνών παρουσιάζουν υψηλότερα επίπεδα της ορμόνης ωκυτοκίνης η οποία συνδέεται με την εμπιστοσύνη, τη γενναιοδωρία, την ευχαρίστηση και το συναισθηματικό δέσιμο.

Υπερδοσολογία

Αν αισθανθείτε ότι σας κατακλύζουν συναισθήματα καλοσύνης και αγάπης καθώς κοιτάτε τους συναθρώπους γύρω σας, τη φύση, ένα ζωάκι που μπορεί να βρέθηκε δίπλα σας τυχαία, τον ήλιο, το φεγγάρι ή τα άστρα. Αν πιάσετε τον εαυτό σας έστω για μερικές στιγμές να νιώθετε το αίσθημα της πληρότητας και της ευτυχίας με απλά καθημερινά πράγματα τότε μην ανησυχείτε. Έχετε απλά λάβει υψηλή δόση ΕΥΧΕΤΟΝ.

Αντίδοτο

Δείτε τηλεόραση για δέκα συνεχόμενα λεπτά.

Επίδραση στην ικανότητα οδήγησης και χειρισμού μηχανημάτων.

Καμία.

Αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα.

Καμία.

Τιμή

Το «ευχεΤΟΝ» διατίθεται στην τιμή των 2€ και τα έσοδά του θα διατεθούν από τον Δήμο Κοζάνης και κοινωφελείς σκοπούς.

Διάθεση

Το «ευχεΤΟΝ» διατίθεται από τα φαρμακεία του Νομού Κοζάνης και μπορείτε να το παραγγείλετε επίσης και μέσω του Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Κοζάνης:

Email: oapnkozanis@gmail.com

Τηλ.: 24610 29843

Leave a Reply

Your email address will not be published.