Θύελλα αντιδράσεων για ταυρομάχο που ήταν στην αρένα μαζί με το μωρό του

Η φωτογραφία του Francisco Rivera Ordóñez, όπου απεικονίζεται να ελίσσεται για να αποφύγει έναν μικρό, πληγωμένο ταύρο ενώ κρατά στην αγκαλιά του το κοριτσάκι του ηλικίας 5 μηνών, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και πυροδότησε δημόσια αντιπαράθεση στην Ισπανία, σε βαθμό που οι υπηρεσίες προστασίας ανηλίκων ξεκίνησαν έρευνα.
«Διατυπώνουμε την επιθυμία να αποφευχθεί η επανάληψη συμπεριφορών αυτού του είδους και επιπλέον η κάλυψη από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αυτής της υπόθεσης να συμβάλει προκειμένου να αποφύγουμε το ενδεχόμενο αυτές οι καταστάσεις να θεωρούνται φυσιολογικές» γνωστοποίησε σήμερα η υπηρεσία προστασίας ανηλίκων της περιοχής της Ανδαλουσίας. Ο οργανισμό έστειλε επιπλέον τον φάκελο της υπόθεσης στην εισαγγελία ανηλίκων προκειμένου να αποφασίσει εάν θα ασκήσει διώξεις.
«Είμαστε απόλυτα αντίθετοι στην ενστάλαξη σε παιδιά μιας μορφής βίας όπως ακριβώς αυτή που ενσαρκώνει η ταυρομαχία» δήλωσε από την πλευρά του μία εκπρόσωπος τύπου του κινήματος προάσπισης των δικαιωμάτων των ζώων Pacma, η Λάουρα Δουάρτε. Οι σφοδρές αντιδράσεις ξέσπασαν από την Κυριακή, όταν ο Rivera, με το προσωνύμιο “Paquirri”, δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Instagram την επίμαχη φωτογραφία.
«Η πρεμιέρα της Κάρμεν, πρόκειται για την πέμπτη γενιά που ταυρομαχεί στην οικογένειά μας» έγραψε στη λεζάντα αναφερόμενος στην κόρη του. Σάλος επικράτησε στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης με τους χρήστες να διατυπώνουν απόψεις υπέρ και κατά του ταυρομάχου. Ορισμένοι εξ αυτών ήταν συνάδελφοι του ταυρομάχου, όπως ο Εδουάρδο Δαβίλα ή ο Μανουέλ Μπενίτεθ που δημοσίευσαν ανάλογα φωτογραφικά στιγμιότυπα όπου πρωταγωνιστούν οι ίδιοι με τα παιδιά τους, ενώ εξηγούσαν ότι αποτελεί παράδοση στον κόσμο των ταυρομάχων στην Ισπανία.
«Η κόρη μου δεν ήταν ποτέ άλλοτε τόσο ασφαλής. Είμαι ταυρομάχος, ζω για να το κάνω αυτό και αφιερώνομαι σε αυτό 365 ημέρες τον χρόνο» απάντησε ο Ριβέρα, ο πατέρας του οποίου σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια μιας ταυρομαχίας, το 1984 και ο παππούς του, ο Αντόνιο Ορδόνεθ, θεωρείται ένας από τους καλύτερους ταυρομάχους στον κόσμο.

Leave a Reply

Your email address will not be published.