Α.Σ Καστοριάς: Συνέντευξη του Τασιούδη Γιώργου αποκλειστικά στο Inkastoria

Ο Τασιούδης Γιώργος είναι 26 ετών αγωνίζεται στη θέση power forword και από πέρυσι ανήκει στην ομάδα της Καστοριάς. Η φυσική του διάπλαση, 201cm ύψος, μαζί με την εμπειρία και το ταλέντο του δημιουργούν έναν συνδυασμό που τον κάνει να ξεχωρίζει στο γήπεδο. Ο ίδιος μιλώντας στο InKastoria μας αποκάλυψε τα σχέδια του και μας εξιστόρησε το πρώτα του βήματα στον χώρο.

received_10205714040922434Από ποια ηλικία ασχολείστε με το basket και πως προέκυψε αυτή η ενασχόληση; Σας παρακίνησε κάποιο κοντινό σας πρόσωπο;

Η ενασχόληση μου με το basket ξεκίνησε σε μεγάλη ηλικία, για τον λόγο ότι πριν ασχολούμουν με τον στίβο. Σε ηλικία 16,5 άρχισα κάνω τα πρώτα μου βήματα στον χώρο αυτό και ο λόγος ήταν λίγο αστείος. Οι οικογένεια μου με παρότρυνε όταν σταμάτησα τον στίβο, να ξεκινήσω αυτό το άθλημα για να μη βάλω κιλά και έτσι ξεκίνησαν όλα …

Αγωνίζεστε σε θέσεις 4-5. Είναι οι θέσεις που προτιμάτε να αγωνίζεστε ή νομίζετε ότι θα σας ταίριαζε κάτι άλλο;   

Η θέση που αγωνίζομαι είναι power forward, μου αρέσει αυτή η θέση, προσπαθώ να την μάθω όσο καλύτερα μπορώ και να εξελίσσομαι, αλλά αυτό είναι κάτι γενικό. Ο κάθε παίκτης πρέπει να προσαρμόζεται στις ανάγκες του παιχνιδιού και να μπορεί να ανταπεξέλθει όσο το δυνατόν καλύτερα σε όποια θέση του ζητηθεί από τον προπονητή του.

Πού κάνατε τα πρώτα σας “μπασκετικά” βήματα και πώς εξελίχθηκε η πορεία σας από τότε μέχρι σήμερα;

Τα πρώτα μου “μπασκετικά” βήματα ήταν για μισό χρόνο στον “ΣΠΑΡΤΑΚΟ” Διδυμότειχου, όπου οι άνθρωποι της ομάδας μου καθώς και οι άνθρωποι της πόλης με βοήθησαν πολύ να εξελιχθώ και να κάνω το επόμενο βήμα στην “ΧΑΝΘ” Θεσσαλονίκης. Εκεί πέρασα 4 πολύ όμορφα χρόνια όπου διδάχθηκα το μπάσκετ και το ήθος ενός αθλητή. Το επόμενο βήμα μου ήταν στον “ΑΙΑΝΤΑ” Εύοσμου όπου έμεινα 3 χρόνια και τέλος ήρθα στην ομάδα της Καστοριάς.

Την χρονιά που μας πέρασε αγωνιζόσασταν για την ομάδα της Καστοριάς. Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας από την ομάδα και την πόλη της Καστοριάς;

Η Καστοριά είναι μια πολύ όμορφη πόλη και ενδείκνυται για την ζωή ενός αθλητή. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Οι εντυπώσεις μου από την ομάδα της Καστοριάς είναι πάρα πολύ καλές και θετικές, γίνεται πολύ καλή δουλειά σε επαγγελματικά επίπεδα. Η ομάδα απαρτιζόταν από μια τέλεια διοίκηση και προπονητικό staff που ήταν δίπλα μας και σαν παίκτες αλλά και σαν ανθρώπους και έτσι καταφέραμε να κάνουμε πολλά πράγματα.

Η ομάδα κέρδισε την άνοδο για την Β’ Εθνική. Πως αισθάνεσαι γι ’αυτή σας την επιτυχία; Ήταν πρωταρχικός σας στόχος ή προέκυψε στην πορεία;

Η ομάδα κέρδισε την άνοδο στην Β´ εθνική και αισθανόμαστε πολύ ωραία γι’αυτό, όταν υπάρχουν τέτοιες ομάδες που δουλεύουν σκληρά και με τέτοια σοβαρότητα , ο μοναδικός στόχος ειναι η επόμενη προπόνηση, να γινόμαστε καλύτεροι και όλα τα αλλά έρχονται στην πορεία.

 

Ποιες είναι οι σκέψεις σας για την επόμενη χρονιά; Θα παραμείνετε στην Καστοριά ή θα σκεφτείς ενδεχόμενες προτάσεις  από άλλες ομάδες;FB_IMG_1438095683935

Προσωπικά έχω δεχτεί προτάσεις από άλλες ομάδες αλλά δεν είχα να σκεφτώ πάρα πολλά, η Καστοριά είναι μια σοβαρή ομάδα και είμαστε σαν μια οικογένεια.

Ποιόν παίκτη έχετε γενικά ως πρότυπο και ποιόν συμπαίκτη σου θα ξεχώριζατε από την ομάδα της Καστοριάς;

Παίκτες πρότυπα για μένα αλλά και για ολόκληρο το basket της Ελλάδας είναι ο Δημήτρης Διαμαντίδης και ο Βασίλης Σπανούλης, καθώς είναι δύο παίκτες που έχουν αλλάξει την ιστορία του ελληνικού basket. Από την ομάδα της Καστοριάς δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον συμπαίκτη μου, όπως προείπα είμαστε μια πολύ ωραία παρέα – οικογένεια, βοηθάει ο ένας τον άλλον και αυτό είναι που μας κάνει να ξεχωρίζουμε.


FB_IMG_1438095701530Τέλος, ποιόν θα θέλατε να ευχαριστήσετε για την μέχρι τώρα πορεία σας στον χώρο;

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρώτο μου προπονητή στο Διδυμότειχο, Φώτη Καρλίωτη, τους γυμναστές μου στην Θεσσαλονίκη, Γιώργο Χρυσάφη και Βασίλη Βαρδή καθώς τους φίλους και την οικογένεια μου, που με στήριζαν και με συμβούλευαν. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο την ομάδας κ. Ναούμ Δίτσιο , τον general manager Κώστα Πιλαφίδη , τον coach Γιώργο Σούλιο και όλο το προπονητικό staff για την βοήθεια και την στήριξη τους στο πρόσωπο μου, καθώς και ολο τον κοσμο της Καστοριάς που μας αγκάλιασε όχι μονο εντός γηπέδων αλλά και στην καθημερινότητα μας.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.