Ο Ταραντίνο σχολιάζει το μποϊκοτάζ των ταινιών του – “Δεν μισώ τους αστυνομικούς”

Την κατακραυγή που δέχτηκε από τους αστυνομικούς, που ζήτησαν μποϊκοτάζ στις ταινίες του, μετά τη συμμετοχή του σε μια πορεία διαμαρτυρίας στη Νέα Υόρκη κατά της αστυνομικής βίας και της υπέρβασης εξουσίας από μεριάς τους, σχολίασε ο Κουέντιν Ταραντίνο μιλώντας σε εκπομπή του NBC.

Πριν λίγο καιρό ο διάσημος σκηνοθέτης είχε συμμετάσχει σε εκδήλωση διαμαρτυρίας της ομάδας RiseUpOctober, για απόδοση δικαιοσύνης σε ανθρώπους που έχουν σκοτωθεί άδικα από πυρά των οργάνων της τάξης.

«Οι δολοφόνοι είναι δολοφόνοι, από όπου κι αν προέρχονται, και πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Είμαι ένας άνθρωπος με συνείδηση και αν πιστεύεις ότι συμβαίνει ένας φόνος τότε θα πρέπει να ξεσηκωθείς και να επαναστατήσεις. Είμαι εδώ για να δηλώσω ότι είμαι από την πλευρά των δολοφονηθέντων» σχολίασε τότε ο Tarantino.

Η παρουσία του σε συνδυασμό με τις δηλώσεις του εξόργισαν όμως το Αστυνομικό Τμήμα της πόλης, που σε ανακοίνωσή του κάλεσε όλους να μποϊκοτάρουν τις ταινίες του διάσημου σκηνοθέτη. «Δεν εκπλησσόμαστε που κάποιος που έχει χτίσει την καριέρα του δοξάζοντας το έγκλημα και τη βία, μισεί τους αστυνομικούς» είχε σχολιάσει ο Patrick Lynch, πρόεδρος της Patrolman’s Benevolent Association, μιας από τις μεγαλύτερες οργανώσεις εκπροσώπησης των αστυνομικών της Ν.Υόρκης, χαρακτηρίζοντας παράλληλα τον Tarantino «υπερασπιστή της διαφθοράς».

«Δεν μισώ τους αστυνομικούς» διευκρίνισε ο Ταραντίνο στις νέες του δηλώσεις. «Οποιοσδήποτε αναγνωρίζει πως υπάρχει πρόβλημα στην επιβολή της τάξης σε αυτήν τη χώρα τώρα θεωρείται από τα ίδια τα όργανα της τάξης ως μέρος του προβλήματος, είτε αυτός είμαι εγώ είτε ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης, είτε ο Πρόεδρος Ομπάμα» λέει ο Ταραντίνο. «Κατεβήκαμε σε διαμαρτυρία για τους άοπλους που έχουν πυροβοληθεί ή σκοτωθεί ή υποστεί σωματική βία από αστυνομικούς και προφανώς αναφερόμουν σε αυτές τις περιπτώσεις. Αναφερόμουν στον Eric Garner, τον Sam DuBose, τον Antonio Guzman Lopez.

Σε αυτές τις περιπτώσεις πραγματικά πιστεύω ότι πρόκειται για δολοφονία» προσθέτει ο ίδιος, παραθέτοντας συγκεκριμένα περιστατικά βίας. «Επειδή πήγα σε μια διαδήλωση κατά της αστυνομικής βίας δεν σημαίνει ότι είμαι κατά των αστυνομικών» καταλήγει.

Διαβάστε ακόμα:
Μποϊκοτάζ στις ταινίες του Ταραντίνο ζητά η Αστυνομία της Νέας Υόρκης!

Leave a Reply

Your email address will not be published.