Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 03-10-2016

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 03-10-2016

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 03-10-2016.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Στραβά αρμενίζουμε!”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “δημοσκόπηση-ψυχρολουσία, που επιβεβαιώνει ότι “αρμενίζουμε στραβά ως χώρα”, δημοσίευσε, “εξαφανίζοντάς ” την , όμως, από την πρώτη σελίδα (με τίτλο: “Θολό πολιτικό τοπίο παρά τη δυσαρέσκεια”), η κυριακάτικη “Αυγή”.

%ce%b4%ce%b7%ce%b3%ce%bc

 

ΕΘΝΟΣ: “Ύπουλα παιχνίδια της Άγκυρας στο Αιγαίο”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “Θέματα συνόρων (που δεν έχουν καθοριστεί) και νησίδων ( η κυριαρχία των οποίων αμφισβητείται) επαναφέρουν εμφαντικά οι Τούρκοι στο Αιγαίο, μέσα από ένα μπαράζ προκλητικών παρεμβάσεων που ξεκίνησαν μεν υπό τον μανδύα μιας ενδοτουρκικής κόντρας (ισλαμιστές εναντίον κεμαλιστών)…για να στραφούν ωστόσο στην πορεία απροκάλυπτα εναντίον της Ελλάδας και των ελληνικών συμφερόντων”.

%ce%b5%ce%b8%ce%bd%ce%bf%cf%83

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Ποιοι κλειδώνουν συντάξεις στα 60!”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “κλειδί για έξοδο στα 60 από το Δημόσιο και τα πρώην ειδικά ταμεία για εργαζόμενους σε ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ,ΟΣΕ, ΕΛΤΑ, τράπεζες είναι να έχουν 25 ως 35 έτη κατά περίπτωση”.

%ce%b5%ce%bb%ce%b5%cf%85%cf%84%ce%b8%cf%85

 

ΕΣΤΙΑ: “Ανάγκη εθνικής ανασυγκροτήσεως”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “πολιτικοί, κόμματα, διπλωμάτες και στρατιωτικοί οφείλουν άμεσα να οργανώσουν σχέδιο Εθνικής Ανασυγκροτήσεως και Αμύνης. Να συντονίσουν τις διεθνείς δυνάμεις του Ελληνισμού και των συμμαχιών, παλαιών και νέων, ώστε να διαφύγει η Ελλάς την οριστική αποσάρθρωση”.

%ce%b5%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%b1

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: “Χρυσωρυχείο τα μεταπτυχιακά”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “το …Πανεπιστήμιο των μεταπτυχιακών στην Ελλάδα είναι ιδιωτικό! Και σε ορισμένες περιπτώσεις πανάκριβο! Στα ΤΕΙ δεν υπάρχει ούτε ένα μεταπτυχιακό χωρίς δίδακτρα. Τη σκληρή ταξική εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η “Εφ. Συν”, επιχειρεί να αλλάξει το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Οι πρυτάνεις, όμως με ομόφωνο ψήφισμά τους , καλούν την κυβέρνηση να το επανεξετάσει, θεωρώντας ότι περιορίζεται το αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων”.

%ce%b5%cf%86%cf%83%cf%85%ce%bd%cf%84

 

ΤΑ ΝΕΑ: “Το παιχνίδι των δημοσκοπήσεων”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “η διαχρονική απέχθεια όσων υστερούν στις δημοσκοπήσεις οδηγεί συνήθως στην προσπάθεια απαξίωσής τους και ενίοτε σε καταγγελίες ότι είναι καθοδηγούμενες από τη διαπλοκή και άλλα παρόμοια. Όταν όμως μια μέτρηση δημοσιεύεται από κομματική εφημερίδα (εν προκειμένω την “Αυγή” ) ένας τέτοιος ισχυρισμός δεν μπορεί να σταθεί ούτε καν ως υπόνοια. Έτσι η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ που βλέπουν ότι διαλύονται δημοσκοπικά επιλέγουν τη σύγκρουση με τη ΝΔ σε μια απόπειρα να πολώσουν το πολιτικό κλίμα”.

%ce%bd%ce%b5%ce%b1

Kontranews: “Να προσέξουν οι δικαστές. Όλες οι αντιδικίες εφοπλιστών και ξένων να δικάζονται στην Ελλάδα”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “η φάμπρικα με τα διεθνή εντάλματα σύλληψης σε βάρος Ελλήνων επιχειρηματιών, πρέπει γρήγορα να σταματήσει, γιατί σε διαφορετική περίπτωση, υπάρχει κίνδυνος να βρεθούμε μπροστά σε μια βιομηχανία ενταλμάτων, τα οποία κρύβουν ύποπτες σκοπιμότητες και μεθοδεύσεις, με στόχο τις περιουσίες των πλουσίων Ελλήνων, εφοπλιστών και βιομηχάνων, γεγονός που θα βυθίσει τη χώρα σε μεγαλύτερη ακόμα οικονομική κρίση και θα εξοντώσει το λαό μας”.

%ce%ba%ce%bf%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%b1

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

 

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Σχέδια για πιο ελαστικές μορφές απασχόλησης”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “η μεγαλύτερη ευελιξία των μορφών ελαστικής απασχόλησης στη χώρα μας, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή εμπειρία, προκειμένου να περιοριστεί ενδεχόμενο κύμα ομαδικών απολύσεων μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την υπόθεση της Lafarge ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ, είναι ένα από τα θέματα που θα κυριαρχήσουν στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς”.

%ce%bd%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%b5%ce%bc%cf%80

Πηγή: topontiki.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.