Τα e-mails επιβαρύνουν το περιβάλλον, προειδοποιούν οι επιστήμονες

Τα e-mails επιβαρύνουν το περιβάλλον, προειδοποιούν οι επιστήμονες

Οι περιβαλλοντολόγοι μας προειδοποιούν τα τελευταία χρόνια να μην ξοδεύουμε άσκοπα χαρτί και να προτιμούμε τα ηλεκτρονικά μέσα για την αποστολή μηνυμάτων. Ωστόσο, ελάχιστοι έχουμε σκεφτεί τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Την προηγούμενη εβδομάδα, οι ρυθμιστικοί φορείς για την κατανάλωση ενέργειας στην Γαλλία ζήτησαν από τις εταιρείες να μειώσουν τον όγκο των e-mails που ανταλλάσσουν. Η είδηση, για πολλούς, θα μπορούσε να είχε βγει από το αντίστοιχο «Κουλούρι» της Γαλλίας, όμως ήταν πέρα για πέρα αληθινή.

Πράγματι, πίσω από κάθε μήνυμα που αποστέλλει κανείς, κρύβεται ένα πολύπλοκο σύστημα που περιλαμβάνει, όχι μόνο το ηλεκτρικό ρεύμα του υπολογιστή, αλλά και την ενέργεια που απαιτείται για να αποθηκευτεί και να αποσταλεί η πληροφορία.

Αρκετοί επιστήμονες έχουν μελετήσει το ενεργειακό αποτύπωμα αυτού του είδους των ηλεκτρονικών συστημάτων και διαπίστωσαν ότι αυξάνονται σημαντικά οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Την ίδια στιγμή, σημαντικό ρόλο διαδραματίζει και το ποια υπηρεσία e-mail χρησιμοποιεί κανείς, καθώς, σύμφωνα με την Greenpeace, η κάθε μία έχει διαφορετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον.

Πηγή: http://www.huffingtonpost.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published.