Τα δέκα λάθη που κάνουμε όταν προσπαθούμε να χάσουμε βάρος

Τα δέκα λάθη που κάνουμε όταν προσπαθούμε να χάσουμε βάρος

Μπορεί να βρισκόμαστε ακόμα στην καρδιά του χειμώνα, ωστόσο, το καλοκαίρι δεν είναι μακριά και πολλοί από εμάς έχουν ήδη αρχίσει να σκέφτονται πώς θα απαλλαγούν από τα κιλάκια που πήραν κατά τους προηγούμενους μήνες.
Δίαιτες υπάρχουν πολλές, όπως και γυμναστήρια. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια πράγματα που κάνουμε στον… αγώνα μας να εκδιώξουμε τα περιττά κιλά, τα οποία όχι μόνο δεν βοηθούν, αλλά επιδρούν αρνητικά στην προσπάθειά μας.
Αυτά τα λάθη είναι τα εξής:
1. Αντικαθιστούμε τις «κανονικές» τροφές με τις αντίστοιχες «διαιτητικές»: αν θέλουμε να χάσουμε βάρος απλώς κόβουμε τις επεξεργασμένες τροφές και τα αναψυκτικά, δεν τις αντικαθιστούμε με τις αντίστοιχες «διαίτης».
2. Στο γυμναστήριο αποφεύγουμε τα βάρη: είναι μπελαλίδικα και δύσκολα και είναι πιο εύκολος ο διάδρομος, ωστόσο τα βάρη είναι ο καλύτερος τρόπος να μετατρέψουμε το λίπος σε μυϊκή μάζα.
3. Ασκούμαστε περισσότερο και πιο χαλαρά απ’ όσο πρέπει: ένα τέταρτο άσκησης υψηλής έντασης με διαλείμματα είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από μια ώρα χαλαρού τροχάδην στον διάδρομο.
4. Δεν κοιμόμαστε αρκετά: το οκτάωρο ανάπαυσης είναι απαραίτητο να επιθυμούμε να χάσουμε βάρος.
5. Θέτουμε παράλογους στόχους: δεν θα γίνετε mister universe σε δύο μήνες, οπότε μην το θέσετε ως στόχο γιατί η απογοήτευση θα σας αποτρέψει από το να επιτύχετε πραγματικά αποτελέσματα.
6. Άλλο «χάνω βάρος» κι άλλο «χάνω λίπος»: η μετατροπή του λίπους σε μυϊκή μάζα μπορεί να μη φανεί στη ζυγαριά, αλλά θα την καταλάβετε στο σώμα σας.
7. Δεν πίνουμε νερό: η ενυδάτωση είναι απαραίτητη για μια ισορροπημένη δίαιτα και ζωή.
8. «Κρεμόμαστε» από τη ζυγαριά: ο διαρκής έλεγχος του βάρους μας όχι μόνο δεν βοηθά, αλλά μπορεί να μας απογοητεύσει, καθώς το βάρος «παίζει» ακόμα και στη διάρκεια της μέρας. Μια φορά την εβδομάδα, το πρωί, αρκεί.
9. Δεν τρώμε επαρκώς: άλλο αλλάζω τις διατροφικές μου συνήθειες και άλλο λιμοκτονώ. Το πρώτο βελτιώνει τη ζωή, το άλλο την κάνει μίζερη.
10. Δεν παίρνουμε αρκετή πρωτεΐνη: η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για την απώλεια βάρους και θεωρείται ότι πρέπει να λαμβάνουμε περίπου 0,8 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρους, κάθε μέρα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.