Τα απίθανα έργα τέχνης από χυμένο καφέ που έχουν σαρώσει το διαδίκτυο

Η Μαρία Α. Αριστίδου είναι μια νέα, ταλαντούχα καλλιτέχνης και η ζωντανή απόδειξη ότι το πάθος σου, μπορεί να γίνει και το επάγγελμά σου. Η νέα ζωγράφος που έχει τρελάνει το διαδίκτυο με τους πίνακές της από καφέ, ομολογεί ότι αφορμή στάθηκε ένα ατύχημα, όταν καφές χύθηκε κατά λάθος στα σχέδιά της. Αυτό ήταν αρκετό για να την κάνει να πειραματιστεί στη ζωγραφική, με τον καφέ σαν πρώτη ύλη.  

Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα έγινε μια γνωστή καλλιτέχνης με χιλιάδες followers στο Facebook και το Instagram, με πωλήσεις σε διάφορες χώρες όπως η Αμερική, η Κολομβία, ο Καναδάς, το Περού και η Γερμανία.   Πιστεύω ότι δεν είναι μονάχα ο καφές αλλά και ο τρόπος που τον χρησιμοποιώ. Ένας κριτικός τέχνης σχολίασε ότι ο τρόπος με τον οποίο σχεδιάζω και ελευθερία στην τεχνική μου αναδεικνύουν τον χαρακτήρα μου και παράλληλα αντανακλούν αυτούς τους οποίους ζωγραφίζω   Δεν χρειάζεσαι πολλή ώρα μαζί της για να δεις ότι η μοναδικότητά της και το ταλέντο της αντανακλούνται στους πίνακές της.

Γεννημένη και μεγαλωμένη στη Λάρνακα της Κύπρου, με σπουδές στο Manchester Metropolitan και το University of Central Lancashire, η Μαρία γρήγορα κατάλαβε ότι στην τέχνη δεν υπάρχουν σύνορα και περιορισμοί.   «Πριν χρόνια δούλευα πολύ με την χρυσόσκονη, ζωγράφιζα χάρτες του κόσμου, έκανα μεγάλα projects και γενικά το δούλευα με πολλή λεπτομέρεια γιατί ήθελα να δω μέχρι που μπορούσα να το φτάσω. Αυτό κάνω και με κάθε υλικό που μου τραβάει την προσοχή. Πειραματίζομαι και αφήνομαι όπου με πάει».

845217_DSC_1892P

Εμπνέεται από την ποπ κουλτούρα της εποχής και η ίδια δηλώνει ότι είναι geek. Ανάμεσα σε πολλούς άλλους έχει ζωγραφίσει την Khaleesi από το Game of Thrones, τον Super Mario, τα Minions, τον Boba Fett από το Star Wars και τον Hugh Laurie ο οποίος τη έδωσε συγχαρητήρια μέσα από τη σελίδα του στο Facebook.   «Eνημερώνομαι για το τι είναι στη μόδα αλλά δεν επιτρέπω να καθορίσει αυτό τι θα ζωγραφίσω. Πρέπει να βρω μια ενδιαφέρουσα οπτική γωνία σε κάτι για να το ζωγραφίσω. Εμπνέομαι από την ποπ κουλτούρα της εποχής και θέματα που είναι δημοφιλή στα μέσα μαζικής δικτύωσης γιατί με ενθουσιάζει το πώς κάτι μπορεί να εξελιχθεί και να μεγαλώσει μέσα από αυτά. Όταν για παράδειγμα ζωγράφισα τον Γιάννη Βαρουφάκη δεν το έκανα λόγω πολιτικών πεποιθήσεων αλλά επειδή βρήκα το πρόσωπό του πολύ ενδιαφέρον για να το ζωγραφίσω και επειδή είναι μια προσωπικότητα η οποία έχει απασχολήσει την επικαιρότητα».

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έπαιξαν τεράστιο ρόλο στην επιτυχία της καθώς ήταν η κινητήριος δύναμη στην προώθηση της δουλειάς της. Οι πίνακές της έγιναν ευρέως γνωστοί μέσα από το Facebook και το Instagram όπου μπορεί ο οποιοσδήποτε να έρθει σε επαφή μαζί της και να της δώσει παραγγελία να του φτιάξει ένα πίνακα. Έχουν δημοσιευθεί άρθρα για την δουλειά της σε blogs όπως το Boredpanda.com, ViralNova, DesignTAXI και το Geeks are sexy.

845219_DSC_1899P

Ο Hugh Laurie την συγχάρηκε μέσα από τη σελίδα του στο Facebook.

Τι είναι αυτό όμως που την κάνει τόσο ξεχωριστή; «Πιστεύω ότι δεν είναι μονάχα ο καφές αλλά και ο τρόπος που τον χρησιμοποιώ. Ένας κριτικός τέχνης σχολίασε ότι ο τρόπος με τον οποίο σχεδιάζω και ελευθερία στην τεχνική μου αναδεικνύουν τον χαρακτήρα μου και παράλληλα αντανακλούν αυτούς τους οποίους ζωγραφίζω».   Το να αποχωρίζεται τους πίνακές της δεν της ήταν ποτέ εύκολο. Σαν γνήσια καλλιτέχνης βάζει την ψυχή της σε ο,τι κάνει. «Οι πρώτοι πίνακες που αποχωρίστηκα μου ράγισαν την καρδιά! Μου αρέσει να ξέρω ποιος αγοράζει τους πίνακές μου και ότι είναι σε καλά χέρια. Ποτέ όμως δεν θα πουλήσω τους πρώτους πίνακες που έφτιαξα. Το κορίτσι με το μαργαριταρένιο σκουλαρίκι ήταν ο πρώτος μου επίσημος πίνακας με καφέ και το πορτραίτο του Hugh Laurie ο δεύτερος, γιατί ήθελα να αρχίσω να ζωγραφίζω πορτραίτα».

Πολλοί την προσεγγίζουν για να της δώσουν παραγγελίες, να εκφράσουν το θαυμασμό τους και να ζητήσουν συμβουλές. «Προσπαθώ να απαντώ σε ερωτήσεις και σχόλια για τη δουλειά μου. Είμαι ανοιχτή στην εποικοδομητική κριτική και νοιώθω πραγματικά ευλογημένη όταν μαθαίνω ότι άλλοι εμπνεύστηκαν από μένα για να δημιουργήσουν οι ίδιοι κάτι. Μην ξεχνάς ότι όλοι αρχίσαμε βουτώντας τις παλάμες μας στην μπογιά στο νηπιαγωγείο και η όλη η ανθρωπότητα ξεκίνησε από αποτυπώματα στις σπηλιές».   Τα μελλοντικά της σχέδια είναι απλά. Μπορεί να δει τον εαυτό της να συνεχίζει αυτή τη δουλειά για τουλάχιστον πέντε χρόνια ακόμα, αλλά για την ώρα, θέλει να απολαύσει αυτό που ζει και να είναι ευτυχισμένη.   O Boba Fett από το Star Wars

845220_DSC_1911W

 

lifo.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.