Συριακά ΜΜΕ: Ο Άσαντ καίει γυναικόπαιδα στο Χαλέπι

Συριακά ΜΜΕ: Ο Άσαντ καίει γυναικόπαιδα στο Χαλέπι

Αυξάνονται οι φόβοι της διεθνούς κοινότητας πως το καθεστώς Άσαντ διεξάγει γενοκτονία στην πόλη του Χαλεπίου, ειδικά μετά τις ειδήσεις πως οι δυνάμεις Άσαντ έχουν ανακτήσει τον έλεγχο σε μεγάλο μέρος των περιοχών της πόλης της οποίας μέρος ελέγχουν οι αντάρτες.

Το Aleppo24 το οποίο περιγράφει τον εαυτό του ως ανεξάρτητη πηγή ενημέρωσης,  μεταδίδει πως υπάρχουν ισχυρισμοί πως ο Συριακός Στρατός έκαψε ζωντανά παιδιά τουλάχιστον μια φορά.

« Οι δυνάμεις του Άσαντ και οι στρατιωτικές αποσχίστηκες δυνάμεις που έχουν συμμαχήσει μαζί του, έχουν διαπράξει αποτρόπαιες σφαγές κατά των πολιτών στο Χαλέπι στις γειτονιές τις οποίες ανεκατέλαβαν πρόσφατα. Έχουν σκοτώσει περισσότερους από 80 πολίτες. Οι περισσότεροι από αυτούς κάηκαν ζωντανοί.. Όταν οι δυνάμεις Άσαντ κατέλαβαν τη γειτονιά Firdaw έκαψαν ζωντανά τουλάχιστον 9 παιδιά, 4 γυναίκες, ενώ εκτέλεσαν άλλους 20 πολίτες. Έκαψαν , επίσης, ζωντανούς 5 πολίτες κοντά στο σημείο ελέγχου Bostan Al Qasr και δολοφόνησαν 8 μέλη της οικογένειας Σιντά τα οποία αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους» γράφει χαρακτηριστικά το Aleppo24.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει οι δυνάμεις του Άσαντ έκαψαν ζωντανούς άλλους 60 πολίτες σε διάφορες περιοχές του Χαλεπίου.

Στο Χαλέπι παραμένουν 70.000 άμαχοι.

Πηγή: topontiki.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.