Συρία: Ρουκέτες τζιχαντιστών σε σχολείο – Νεκρές 9 μαθήτριες

Συρία: Ρουκέτες τζιχαντιστών σε σχολείο – Νεκρές 9 μαθήτριες

Εννέα μαθήτριες σκοτώθηκαν και άλλα 20 άτομα, στην πλειονότητά τους επίσης παιδιά, τραυματίστηκαν την Τρίτη από ρουκέτες που έριξαν τζιχαντιστές σε σχολείο της πόλης Ντέιρ αλ-Ζορ, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας της ανατολικής Συρίας που ελέγχεται στο μεγαλύτερο τμήμα της από το Ισλαμικό Κράτος.

Η επίθεση σημειώθηκε στην συνοικία Χράμπες, η οποία παραμένει υπό τον έλεγχο του καθεστώτος Άσαντ.

Την είδηση μετέδωσε αρχικά το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana και επιβεβαίωσε το εδρεύων στη Βρετανία Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Υπάρχει κίνδυνος ο απολογισμός να αυξηθεί καθώς ορισμένοι από τους τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση» ανέφερε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

Από το 2013, οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ελέγχουν σχεδόν το σύνολο της επαρχίας Ντέιρ αλ-Ζορ, η οποία είναι πλούσια σε πετρελαϊκά κοιτάσματα. Ωστόσο, τη μισή πρωτεύουσα εξακολουθούν να ελέγχουν οι κυβερνητικές δυνάμεις.

Οι δυνάμεις της διεθνούς συμμαχίας υπό τις ΗΠΑ και οι Ρώσοι έχουν βομβαρδίσει αρκετές φορές τις τελευταίες εβδομάδες την συγκεκριμένη επαρχία, βάζοντας στο στόχαστρο τις πετρελαϊκές δραστηριότητες των τζιχαντιστών.

Leave a Reply

Your email address will not be published.