Συρία: Σε κυβερνητικά «χέρια» η μονάδα υδροδότησης στο Χαλέπι

Ανακατέλαβαν επίσης ένα αεροδρόμιο

Συρία: Σε κυβερνητικά «χέρια» η μονάδα υδροδότησης στο Χαλέπι

Στο μεταξύ ομάδες Σύρων ανταρτών που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ έσφιξαν σήμερα τον κλοιό γύρω από την ντε φάκτο πρωτεύουσα του ΙΚ στη Συρία, τη Ράκα, αφού απέκοψαν χθες τον τελευταίο κεντρικό δρόμο που οδηγεί έξω από την πόλη

Ο συριακός στρατός έχει προωθηθεί πολύ κοντά σε μια πόλη που βρίσκεται στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους στη βόρεια Συρία, όπου βρίσκεται το εργοστάσιο υδροδότησης του Χαλεπίου, καθώς και σε ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τώρα «βρίσκονται στα περίχωρα του αεροδρομίου της Τζάρα, της πόλης αλ Χάφσα και του εργοστασίου υδροδότησης που τροφοδοτεί το Χαλέπι», εξήγησε το Παρατηρητήριο.

Το ΙΚ έθεσε εκτός λειτουργίας το εργοστάσιο αυτό τον Δεκέμβριο, όταν ο συριακός στρατός ανακατέλαβε το Χαλέπι. Οι κάτοικοι της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Συρίας δεν έχουν τρεχούμενο νερό εδώ και 50 ημέρες και οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις έχουν αναγάγει σε προτεραιότητα την ανακατάληψη των εγκαταστάσεων υδροδότησης.

Στο μεταξύ ομάδες Σύρων ανταρτών που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ έσφιξαν σήμερα τον κλοιό γύρω από την ντε φάκτο πρωτεύουσα του ΙΚ στη Συρία, τη Ράκα, αφού απέκοψαν χθες τον τελευταίο κεντρικό δρόμο που οδηγεί έξω από την πόλη.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις απέκοψαν τον δρόμο μεταξύ της Ράκα και της Ντέιρ αλ Ζορ χθες, επιφέροντας ισχυρό πλήγμα στο ΙΚ.

Η προέλαση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων σημαίνει ότι πλέον ότι όλοι οι δρόμοι που οδηγούν έξω από τη Ράκα είναι κλειστοί και τώρα οι δυνάμεις αυτές σχεδιάζουν να καταλάβουν τις γύρω περιοχές και να προωθηθούν προς την πόλη ώστε να την απομονώσουν εντελώς, δήλωσε ο εκπρόσωπός τους Τάλαλ Σίλο.

Πηγή: protothema.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.