Συρία: «Έχουμε καταγράψει συνομιλία Αμερικανών με τζιχαντιστές» – Ο ρόλος της Ρωσίας, αυξάνεται η ένταση

Συρία: «Έχουμε καταγράψει συνομιλία Αμερικανών με τζιχαντιστές» – Ο ρόλος της Ρωσίας, αυξάνεται η ένταση

Ατράνταχτα στοιχεία, με βάση τα οποία αποδεικνύεται ότι οι αμερικανικές δυνάμεις ήταν εκείνες που βομβάρδισαν και αιματοκύλισαν την περιοχή Ντέιρ αλ Ζορ, στις 17 Σεπτεμβρίου, υποστηρίζει πως διαθέτει η κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου της συριακής Βουλής, Hadiya Khalaf Abbas, η κυβέρνηση υπέκλεψε συνομιλίες Αμερικανών και τζιχαντιστών (εννοεί τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης, οι οποίες θεωρούνται από τον Άσαντ τρομοκρατικές ομάδες), που αποδεικνύουν ότι ο βομβαρδισμός του συριακού στρατού στην Ντέιρ αλ Ζορ ήταν «μία σκόπιμη ενέργεια».

Η εμπλοκή της Ρωσίας για να σταματήσει η επίθεση

Στη συγκεκριμένη επιχείρηση, 62 στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 100 τραυματίστηκαν. Αμέσως μετά ακολούθησε ευρεία επίθεση τζιχαντιστών στον αποδιοργανωμένο κυβερνητικό στρατό. Η επίθεση, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της συριακής Βουλής, σταμάτησε μόνο όταν Ρώσοι επιτελείς επικοινώνησαν πολλές φορές με Αμερικανούς, τονίζοντας ότι χτύπησαν λάθος στόχο.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Βαλίντ Μουαλέμ δήλωσε ότι «έχουμε αποδείξεις ότι το χτύπημα των ΗΠΑ ήταν εσκεμμένο και όχι λάθος, έστω και αν οι ίδιοι υποστηρίζουν το αντίθετο. Έχουμε στοιχεία ότι οι ΗΠΑ συνεργάζονται με τους τζιχαντιστές και άλλα τρομοκρατικά δίκτυα».

Πηγή: topontiki.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.