Συρία: 46 νεκροί από τις σφοδρές αεροπορικές επιθέσεις στην Ιντλίμπ

Μεταξύ τους 24 άμαχοι

Συρία: 46 νεκροί από τις σφοδρές αεροπορικές επιθέσεις στην Ιντλίμπ

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι οι επιδρομές έγιναν από αεροσκάφη είτε του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, ή της Ρωσίας, συμμάχου του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ

Οι αεροπορικές επιδρομές που εξαπολύθηκαν χθες Τρίτη στην Ιντλίμπ εναντίον θέσεων του πρώην βραχίονα της αλ Κάιντα στη Συρία προκάλεσαν τον θάνατο 46 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων 24 άμαχοι, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το Παρατηρητήριο έκανε λόγο χθες για 37 νεκρούς, εκ των οποίων 11 γυναίκες και 10 παιδιά, και είχε διευκρινίσει ότι ο απολογισμός ενδέχεται να αυξηθεί εξαιτίας της σοβαρότητας των τραυμάτων πολλών ανθρώπων.

Οι επιδρομές έγιναν τα ξημερώματα με στόχο θέσεις της Φάταχ αλ Σαμ στην Ιντλίμπ και στα περίχωρά της, διευκρίνισε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Η επαρχία Ιντλίμπ βρίσκεται κατά το μεγαλύτερο μέρος της στα χέρια της Φάταχ αλ Σαμ, που έχει συμμαχήσει με διάφορες άλλες οργανώσεις ανταρτών.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι οι επιδρομές έγιναν από αεροσκάφη είτε του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, ή της Ρωσίας, συμμάχου του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Αλλά οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις διέψευσαν κατηγορηματικά ότι εμπλέκονται στις σημερινές επιδρομές και τόνισαν ότι δεν έχουν πλήξει στόχους στην Ιντλίμπ από την αρχή της χρονιάς.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published.