Σύντομα το κοινό κρυολόγημα θα αποτελεί παρελθόν

Σύντομα το κοινό κρυολόγημα θα αποτελεί παρελθόν

Είναι σπάνιο να περάσει ένας χειμώνας χωρίς να κρυολογήσουμε τουλάχιστον μία φορά και κάποιοι περνούν όλο το χειμώνα άρρωστοι. Το κρυολόγημα μπορεί σε σπάνιες περιπτώσεις να αποδειχθεί εξαιρετικά επικίνδυνο αλλά σύντομα το κοινό κρυολόγημα θα αποτελεί παρελθόν εξαιτίας των επιστημόνων που βρίσκονται στο όριο της ανακάλυψης εμβολίου για το κοινό κρυολόγημα.

Οι επιστήμονες με έδρα το Paddington, στο Λονδίνο, είναι κοντά σε μία σημαντική ανακάλυψη ενός ρινικού σπρέι που θα αποτρέπει το κρυολόγημα. Έχοντας πραγματοποιήσει επιτυχημένες δοκιμές σε ποντίκια, τώρα γίνονται δοκιμές και σε ανθρώπους.

Με δεδομένο ότι το κρυολόγημα επηρεάσει τους περισσότερους από εμάς, μοιάζει εντυπωσιακό γιατί μέχρι τώρα δεν έχει ανακαλυφθεί η θεραπεία. Αυτό που κάνει τη θεραπεία ιδιαίτερα δύσκολη είναι ότι υπάρχουν στην πραγματικότητα περίπου 200 ιοί που προκαλούν το κρυολόγημα.

Ωστόσο, το 80% των κρυολογημάτων προκαλείται από τρεις ιούς.

Ο Peter Openshaw, καθηγητής στην πειραματική ιατρική του πανεπιστημίου Imperial είπε ότι αυτός είναι ο λόγος που κάνει την θεραπεία δύσκολη και είναι δύσκολο να βρεθεί μία θεραπεία για όλους τους ιούς. Αλλά μετά από 30 χρόνια στην έρευνα των κρυολογημάτων θεωρεί ότι είναι κοντά σε μία σημαντική ανακάλυψη που μπορεί να θεραπεύει τους τρεις βασικούς ιούς.

Αυτή την περίοδο η ομάδα του δοκιμάζει το φάρμακο σε 36 εθελοντές και αναμένει να μελετήσει τα αποτελέσματα. Εάν το σπρέι είναι επιτυχημένο μπορεί όπως λέει τα κρυολογήματα να τελειώσουν.

Πηγή: http://www.topontiki.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published.