Συνέχεια επισκέψεων της Μαρίας Αντωνίου σε Ερευνητικά Ιδρύματα

Συνέχεια επισκέψεων της Μαρίας Αντωνίου σε Ερευνητικά Ιδρύματα

Με την επίσκεψη στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, συνεχίστηκε το πρόγραμμα επισκέψεων της Μαρίας Αντωνίου σε Ερευνητικά Ιδρύματα ως Αναπληρωτής Τομεάρχης Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, στο πλαίσιο της νέας δράσης του κόμματος «Συμφωνία Αλήθειας με τους πολίτες του Λεκανοπεδίου Αττικής», όπου κλιμάκια της ΝΔ επισκέπτονται καινοτόμες βιομηχανικές-βιοτεχνικές μονάδες, καινοτόμες επιχειρήσεις, ΑΕΙ – ΤΕΙ και ερευνητικά ιδρύματα, επιτυχημένες επιχειρήσεις στον κλάδο της νεανικής και γυναικείας επιχειρηματικότητας, δομές του Δημοσίου καθώς και δομές κοινωνικής αλληλεγγύης.

Η Μαρία Αντωνίου, που συνοδεύτηκε από την Μαριάνθη Καφετζή, Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και τον Κωνσταντίνο Νασιόπουλο, Μέλος του Τομέα, ενημερώθηκε από τον Διευθυντή του Ινστιτούτου Καθηγητή κ. Ιωάννη Βασιλείου, ενώ ακολούθησε εμπεριστατωμένη συζήτηση με αντιπροσωπεία Καθηγητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Η/Υ, καθώς και Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, για τα κάθε είδους ζητήματα και προβλήματα που απασχολούν το Ινστιτούτο.

Μετά το τέλος της επίσκεψης η Μαρία Αντωνίου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 Το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών διεξάγει υψηλής ποιότητας έρευνες αναπτύσσοντας αναπτυξιακές και ερευνητικές δραστηριότητες με παροχή επιστημονικών υπηρεσιών σε ιδιωτικούς και δημοσίους φορείς. Είναι ακριβώς αυτό που έχουμε και θέλουμε ως στρατηγική επιλογή στη ΝΔ. Να καταστήσουμε τον Τομέα Έρευνας και Καινοτομίας ως εφαλτήριο ανάπτυξης του τόπου, σε μία χώρα όπου δυστυχώς ακόμη οι ερευνητικοί πόροι και η χρηματοδότηση παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, σε σύγκριση με την πλειονότητα των ανεπτυγμένων Ευρωπαϊκών χωρών”.

fullsizerender-1

fullsizerender-2

fullsizerender

img_4575

Leave a Reply

Your email address will not be published.