Συνεργασία Facebook με το “Χαμόγελο του Παιδιού” για κάθε Amber Alert εξαφανισμένου παιδιού

Συνεργασία Facebook με το “Χαμόγελο του Παιδιού” για κάθε Amber Alert εξαφανισμένου παιδιού

Το Facebook θα στέλνει ένα AMBER Alert στα News Feed όλων των χρηστών με φωτογραφία του παιδιού και απαραίτητες πληροφορίες ώστε να βρεθεί.

Τη συνεργασία του στην Ελλάδα με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για κάθε AMBER Alert που ενεργοποιείται και για κάθε παιδί που έχει εξαφανιστεί και η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο ανακοίνωσε το Facebook.   Ξεκινώντας από σήμερα, υπάρχει πλέον ένας νέος τρόπος που έρχεται να βοηθήσει όλους να εντοπίσουν ένα εξαφανισμένο παιδί στην Ελλάδα, απλά και μόνο ελέγχοντας τη ροή ειδήσεων στο Facebook (News Feed).

Η συνεργασία αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα να αποστέλλονται alert στην Κοινότητα του Facebook, όταν ένα παιδί έχει εξαφανιστεί κι είναι σε κίνδυνο μέσα από τον μηχανισμό AMBER Alert. Με τη συνεργασία αυτή, οι εταίροι ελπίζουν να είναι σε θέση να ενημερώνουν όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες στο συντομότερο δυνατό διάστημα, όταν ένα παιδί εξαφανίζεται.

Πλέον, από τη στιγμή που η «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» ή η Ελληνική Αστυνομία θα λαμβάνει μια κλήση ότι η ζωή ενός εξαφανισμένου παιδιού είναι σε άμεσο κίνδυνο, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα ενεργοποιεί το AMBER Alert, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία.

Όταν συμβαίνει αυτό, το Facebook θα στέλνει ένα AMBER Alert στη ροή ειδήσεων (News Feed) των ανθρώπων στο Facebook, που θα περιλαμβάνει μια φωτογραφία του παιδιού και κάθε πληροφορία που το κοινό χρειάζεται για να είναι σε θέση να βοηθήσει να βρεθεί αυτό το παιδί.

Οι χρήστες θα είναι επίσης σε θέση να μοιραστούν το AMBER Alert με τους φίλους τους στο Facebook, με ελπίδα για την επέκταση της εμβέλειας ακόμη περισσότερο.

Πηγή: www.lifo.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.