Συνελήφθη ο νεαρός που έκαψε την ελληνική σημαία έξω από το Πολυτεχνείο

Συνελήφθη ο νεαρός που έκαψε την ελληνική σημαία έξω από το Πολυτεχνείο

Ναι, εγώ έκαψα την ελληνική σημαία. Το παραδέχομαι και το ομολογώ…». Αυτά τα λόγια είπε στους αστυνομικούς της κρατικής ασφαλείας ο 20χρονος αντιεξουσιαστής που συνελήφθη αργά χθες το βράδυ, γιατί μαζί με δυο ακόμη άτομα έκαψαν την ελληνική σημαία το βράδυ των πρόσφατων επεισοδίων έξω από το Πολυτεχνείο.

Πρόκειται για Έλληνα ο οποίος δεν είχε ποτέ ξανά απασχολήσει τις Αρχές. Δεν είχε ποτέ προσαχθεί και ποτέ δεν είχε συλληφθεί για το παραμικρό. Μαζί του κατηγορούνται ακόμη ένας Έλληνας και ένας Αλβανός.

Οι τηλεοπτικές κάμερες είχαν καταγράψει τη παρέα των νεαρών στην πλαϊνή είσοδο του πανεπιστημιακού ιδρύματος κατά τη διάρκεια των επεισοδίων να βγάζουν έναν αναπτήρα και προκλητικά να βάζουν φωτιά στην ελληνική σημαία χωρίς να αντιδρούν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Αμέσως μετά μπήκαν στο Πολυτεχνείο και φρόντισαν με αυτό το τρόπο να εξαφανιστούν.

Την επόμενη κιόλας μέρα αστυνομικοί άρχισαν να ψάχνουν μέσω του δικτύου των πληροφοριοδοτών τους, στοιχεία για τους νεαρούς. Έξι ημέρες μετά το περιστατικό έφτασε η πρώτη πληροφορία.

Ο νεαρός είπε ακόμη στους αστυνομικούς ότι δεν γνώριζε τους άλλους συλληφθέντες και ότι τους είδε πρώτη φορά στα επεισόδια στο Πολυτεχνείο.

«… Μόλις είδαν ότι έκαψα την σημαία ήρθαν δίπλα μου χωρίς να τους ξέρω. Ήθελαν να βγάλουν και φωτογραφίες για να κάνουν το κομμάτι τους ..» είπε στις αρχές και συνέχισε «… ζητάω συγγνώμη από τους γονείς μου και συγγνώμη για αυτό που έκανα, αλλά δεν μπορώ τους εθνικιστές και τη στάση τους …».

Οι αστυνομικοί στο σπίτι του δεν βρήκαν τα ρούχα που φορούσε στα επεισόδια, όμως στα σπίτια των άλλων δυο συλληφθέντων βρήκαν κουκούλες, μάσκες, εκτυπωμένο υλικό του αντιεξουσιαστικού χώρου, μαχαίρι και εκτοξευτήρα φωτοβολίδων.

Πηγή: cnn.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.