Συνελήφθη η γυναίκα που σκότωσε και κατέψυξε τον σύζυγό της στην Καλλιθέα

Συνελήφθη η γυναίκα που σκότωσε και κατέψυξε τον σύζυγό της στην Καλλιθέα

Στα χέρια των βουλγαρικών αρχών βρίσκεται η Ανέλια Αλεσάντροβα, η 49χρονη που φέρεται να ήταν ο «εγκέφαλος» της στυγερής δολοφονίας του 65χρονου συνταξιούχου ναυτικού Βασίλη Κοκκίνη, το πτώμα του οποίου βρέθηκε σε ψυγειοκαταψύκτη, σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα.

Σε βάρος της εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί από τις ελληνικές διωκτικές αρχές, για τη δολοφονία του Βασίλη Κοκκίνη.

Υπενθυμίζεται ότι τα ίχνη του 65χρονου πρώην συζύγου της Αλεσάντροβα είχαν χαθεί στα μέσα Ιανουαρίου του 2015, όταν δηλώθηκε η εξαφάνισή του στις αρχές, ενώ ένα χρόνο αργότερα, ανακαλύφθηκε το πτώμα του μέσα σε έναν ψυγειοκαταψύκτη, στο διαμέρισμά της στην Καλλιθέα.

Μετά το έγκλημα η Αλεσάντροβα είχε διαφύγει στη Βάρνα της Βουλγαρίας, όπου και διέμενε με τον 14χρονο γιο της, που είχε αποκτήσει με το θύμα, αλλά στην προσπάθειά της να διαφύγει στη Ρουμανία, εντοπίστηκε από τις αρχές και συνελήφθη, ενώ είναι θέμα ημερών η έκδοσή της στις ελληνικές αρχές. Το ερωτηματικό παραμένει σε ότι αφορά την τύχη του 14χρονου γιου της κι αν αυτός θα φιλοξενηθεί σε κοινωνικές δομές της Ελλάδας ή της Βουλγαρίας, σε περίπτωση που δεν εκδηλωθεί ενδιαφέρον επιμέλειας από κάποιο συγγενικό πρόσωπο.

Σε εκκρεμότητα παραμένει και ο εντοπισμός του 29χρονου συνεργού της, ενώ λίγο καιρό πριν οι αρχές είχαν συλλάβει μια 26χρονη φίλη της, που αποδείχθηκε πρόσωπο-κλειδί για την υπόθεση.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο συνταξιούχος ναυτικός και η Ανέλια Αλεσάντροβα γνωρίστηκαν στη Βουλγαρία το 2003 και αποφάσισαν να μετακομίσουν για να ζήσουν στην Ελλάδα μετά το γάμο τους. Λίγο καιρό αργότερα απέκτησαν ένα αγοράκι, όμως το ζευγάρι σε σύντομο χρονικό διάστημα αποφάσισε να χωρίσει, με τον 65χρονο να φεύγει από το διαμέρισμα που διέμεναν και να μετακομίζει σε άλλο σπίτι, σε κοντινή απόσταση, στην Καλλιθέα.

Αν και ζούσαν χωριστά, οι επαφές τους ήταν συχνές με τον ναυτικό να επισκέπτεται την πρώην σύζυγό του για να βλέπει το παιδί του, ενώ συχνοί ήταν και οι καυγάδες τους, οι οποίοι κάποιες φορές κατέληγαν και στα δικαστήρια.

Τον Ιανουάριο του 2015 η 49χρονη από τη Βουλγαρία φεύγει για την πατρίδα της και δέκα μέρες αργότερα το φιλικό περιβάλλον του συνταξιούχου ναυτικού δηλώνει την εξαφάνισή του στις αρχές. Επί ένα χρόνο γίνονταν έρευνες για τον εντοπισμό του 65χρονου, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί μυστηριωδώς. Στο ίδιο διάστημα, η 49χρονη δεν ήταν συνεπής στις υποχρεώσεις της όσον αφορά στο ενοίκιο, τα κοινόχρηστα και τους λοιπούς λογαριασμούς του διαμερίσματος στην Καλλιθέα, στο οποίο διέμενε πριν αναχωρήσει για τη Βουλγαρία.

Έτσι ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος κίνησε τις προβλεπόμενες διαδικασίες για έξωση και το διαμέρισμα ανοίχθηκε παρουσία δικαστικού επιμελητή. Τότε, έναν χρόνο μετά τη δήλωση της εξαφάνισης, ανακαλύφθηκε και το πτώμα του συνταξιούχου ναυτικού, το οποίο είχε τοποθετηθεί μέσα σε έναν ψυγειοκαταψύκτη.

Από την αρχή των ερευνών οι υποψίες των αστυνομικών είχαν πέσει στην πρώην σύζυγο του θύματος, καθώς θεώρησαν ύποπτο και το γεγονός ότι η 49χρονη έφυγε για την πατρίδα της την ίδια περίοδο κατά την οποία είχαν χαθεί τα ίχνη του 65χρονου. Οι αρχές έλυσαν τον γρίφο του εγκλήματος, διαπιστώνοντας πως η Αλεσάντροβα σκότωσε τον σύζυγό της με τη βοήθεια δύο ακόμη ατόμων, μιας 26χρονης συμπατριώτισσάς της, που συνελήφθη τον περασμένο Ιούνιο, κι ενός 29χρονου Ρουμάνου τον οποίο είχε προσλάβει για να κάνει τη… βρώμικη δουλειά.

Πηγή: cnn.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.