Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καστοριάς ενόψει της Χειμερινής Περιόδου

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας  της Π.Ε. Καστοριάς ενόψει της Χειμερινής Περιόδου

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας  της Π.Ε. Καστοριάς ενόψει της Χειμερινής Περιόδου.

Ο Σχεδιασμός και οι Δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις, παγετό, κατά τη χειμερινή περίοδο 2023-2024, ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς. Η συνεδρίαση έγινε υπό την προεδρεία της Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δέσποινας Κοζατσάνη στο γραφείο της, την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης δόθηκαν οδηγίες – διευκρινήσεις για το σύστημα κινητοποίησης πολιτικής προστασίας ως προς την αντιμετώπιση των εκτάκτων φαινομένων.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ενημερώθηκαν διεξοδικά για τα στάδια πρόληψης, ετοιμότητας και αντιμετώπισης τέτοιων καταστάσεων, καθώς και τα όρια αρμοδιοτήτων και υποχρεώσεων τους, σύμφωνα με το σχέδιο Πολιτικής Προστασίας «ΒΟΡΕΑΣ-2».

Συζητήθηκε η κατάσταση του οδικού δικτύου και όλες οι απαραίτητες δράσεις που πρέπει να δρομολογηθούν για την αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων από χιονοπτώσεις και παγετό. Επίσης, αναφέρθηκαν στην επάρκεια των υλικών και μέσων (πετρέλαιο, αλάτι, ετοιμότητα μηχανημάτων).

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δέσποινα Κοζατσάνη δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και να εκφράσει την ικανοποίησή της για την ετοιμότητα που επέδειξαν να έχουν οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες, ενώ τόνισε ότι ο συντονισμός και η συνεργασία όλων αποτελεί εγγύηση για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Στη συνεδρίαση, συμμετείχαν: o Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Υποδομών και Πολιτικής Προστασίας Θωμάς Μάνος, η Διευθύντρια Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης, ο Συνεργάτης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, Αντιδήμαρχοι των τριών Δήμων, ο Υποδιοικητής του 15ου ΣΠ/XVΜΠ, ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Καστοριάς, ο Διοικητής της Π.Υ. Καστοριάς, ο Διοικητής Τροχαίας της Αστυνομικής Δ/νσης Καστοριάς, ο Δ/ντής Δ.Ε.ΔΔΗ.Ε., ο Δ/ντής Δασών Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, εκπρόσωπος της ΕΓΝΑΤΙΑ Οδού Α.Ε., η αναπληρώτρια Διευθύντρια Τεχνικών Έργων Π.Ε. Καστοριάς, ο Προϊστάμενος Τμήματος Μηχανολογικού Εξοπλισμού και οι Προϊστάμενοι Πολιτικής Προστασίας και ΠΑΜ-ΠΣΕΑ Καστοριάς, εκπρόσωπος των ΚΤΕΛ, ο υπεύθυνος ΕΚΑΒ, η εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταύρου, και πρόεδροι εθελοντικών οργανώσεων της Πολιτικής Προστασίας.

συνεδρίαση οργάνου συνεδρίαση οργάνου συνεδρίαση οργάνου συνεδρίαση οργάνου

Leave a Reply

Your email address will not be published.