Συναντήσεις εκπροσώπων των φαρμακοποιών με Ν. Βαλαβάνη, Δ. Μάρδα, Δ. Κοντό

Διαδοχικές συναντήσεις με την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη και τον ομόλογο της Δημήτρη Μάρδα, καθώς και με τον πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), Δημήτρη Κοντό, είχε σήμερα αντιπροσωπεία του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), με θέμα την δρομολόγηση πληρωμής των φαρμακείων, προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες της αγοράς και να συνεχισθεί η ομαλή τροφοδοσία τους με φάρμακα.

Κατά τη συνάντηση με την κ. Βαλαβάνη, συζητήθηκε το ενδεχόμενο οι επιταγές των φαρμακοποιών να θεωρούνται πληρωτέες άμα τη εμφανίσει όταν σταματήσουν τα capital control (και όχι με το άνοιγμα των τραπεζών).

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΠΦΣ επισκέφτηκαν και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Δημήτρη Μάρδα και συζήτησαν το θέμα της αναγκαιότητας πληρωμής των φαρμακείων, κάτι που επίσης απασχόλησε και τη συνάντηση που είχαν νωρίτερα με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Δημήτρη Κοντό.

Αύριο Πέμπτη, το προεδρείο του ΠΦΣ θα συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, όπου και θα συζητηθούν θέματα που έχουν σχέση με την διακίνηση, την διάθεση και την επάρκεια των φαρμάκων – ενώ το μεσημέρι έχει προγραμματισθεί στα γραφεία του ΠΦΣ και ευρεία σύσκεψη όλων των φορέων του φαρμάκου, με αντικείμενο τη διασφάλιση της ομαλότητας της αγοράς.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published.