Συλλήψεις υπόπτων για τρομοκρατικές επιθέσεις στην Αγγλία

Συλλήψεις υπόπτων για τρομοκρατικές επιθέσεις στην Αγγλία

Έξι υπόπτους για τον σχεδιασμό τρομοκρατικών επιθέσεων συνέλαβε η βρετανική αστυνομία, έπειτα από εφόδους που πραγματοποίησε στην κεντρική Αγγλία, αλλά και στο Λονδίνο.

Πιο συγκεκριμένα οι αστυνομικοί συνέλαβαν τέσσερις άνδρες στο Ντέρμπι, έναν στο Μπάρτον ον Τρεντ της κεντρικής Αγγλίας και μία γυναίκα στο Λονδίνο, έπειτα από εφόδους σε έξι κατοικίες. Όλοι οι συλληφθέντες-η 32χρονη γυναίκα και οι πέντε άνδρες ηλικίας 22, 35, 27, 36 και 27 ετών- έχουν τεθεί υπό κράτηση.

«Αναγνωρίζουμε ότι οι κάτοικοι της περιοχής ενδεχομένως να ανησυχούν μετά τις συλλήψεις αυτές και η τοπική αστυνομία θα βρίσκεται όπως πάντα στη διάθεση οποιουδήποτε ανησυχεί», αναφέρει ανακοίνωση της Βορειοανατολικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας.

«Ζητούμε από τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν σε επαγρύπνηση αλλά να μην πανικοβληθούν και τους ευχαριστούμε για την συνδρομή, την υποστήριξη και την κατανόησή τους», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Να σημειωθεί πως η Βρετανία βρίσκεται στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο συναγερμού, που σημαίνει ότι μία τρομοκρατική επίθεση θεωρείται εξαιρετικά πιθανή. Την περασμένη εβδομάδα, ο επικεφαλής της βρετανικής υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών δήλωσε ότι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους εκμεταλλεύονται την κρίση στη Συρία για να σχεδιάσουν τρομοκρατικά χτυπήματα εναντίον του Ηνωμένου Βασιλείου και των συμμάχων του.

Πηγή: cnn.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.