Συγκλονίζει Τούρκος βουλευτής με αυτιστική κόρη: «Μην της στερήσετε τη μόρφωση»

Συγκλονίζει Τούρκος βουλευτής με αυτιστική κόρη: «Μην της στερήσετε τη μόρφωση»

Συγκλόνισε την Τουρκία αλλά και όλο τον κόσμο βουλευτής κόμματος της αντιπολίτευσης που απηύθυνε έκκληση ευαισθητοποίησης για τα παιδιά με αυτισμό.

Ο Τούρκος βουλευτής ονόματι Τσετίν Αρίκ που εκλέγεται με το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), έδωσε συνέντευξη Τύπου μέσα στη Βουλή έχοντας στο πλάι του την κόρη του που πάσχει από αυτισμό.

«Η κόρη μου πέρασε στις εξετάσεις στο γυμνάσιο και πήγαμε στο σχολείο με μεγάλο ενθουσιασμό. Μας πληροφόρησαν ότι μια ειδική τάξη διαμορφώθηκε σε άλλο γυμνάσιο, έτσι το δεχθήκαμε και πήγαμε εκεί. Ωστόσο, ο διευθυντής μας είπε: «Δεν διαθέτουμε τάξη, δεν μπορούμε να βρούμε τάξεις ούτε για τα φυσιολογικά παιδιά, έτσι δεν υπάρχουν τάξεις γι’ αυτά τα παιδιά». Αυτό που θέλω να πω είναι ότι τα παιδιά έχουν εγγραφεί σε σχολεία, αλλά δεν υπάρχουν τάξεις για να τους παρασχεθεί εκπαίδευση», τόνισε ο βουλευτής.

Ο ίδιος, υποστήριξε ότι οι περισσότερες οικογένειες που έχουν παιδιά με αυτισμό στην Τουρκία εξαναγκάζονται να τα κρατούν περιορισμένα στο σπίτι τους και ανέφερε ότι όλα τα παιδιά με αυτισμό «έχουν την ίδια μοίρα», αφού ακόμα και στα σχολεία που υπάρχουν τάξεις για αυτιστικά παιδιά, δεν υπάρχουν δάσκαλοι.

Ο Τσετίν Αρίκ υποστήριξε ότι τα αυτιστικά παιδιά θα έπρεπε να κάνουν μάθημα, τουλάχιστον, 40 ώρες την εβδομάδα ενώ κάνουν μόνο δύο ώρες την εβδομάδα και για λογαριασμό όλων των οικογενειών που έχουν παιδιά με αυτισμό, είπε: «Μην αφαιρέσετε το δικαίωμα αυτών των παιδιών στην μόρφωση. Η μόρφωση είναι συνταγματικό δικαίωμα. Στόχος μου ως πατέρας είναι να γίνει η κόρη μου απόφοιτος πανεπιστημίου».

Πηγή: topontiki.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.