“Συγχαρητήρια επιστολή της Μαρίας Αντωνίου στον Σύλλογο Καστοριέων ΟΜΟΝΟΙΑ Νέας Υόρκης”

12512621_424633247746070_1423113259148826031_n

Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε

Με πολύ μεγάλη χαρά πληροφορήθηκα ότι ο Σύλλογος Καστοριέων Ομόνοια Νέας Υόρκης προχώρησε πρόσφατα σε μία ακόμη αξιέπαινη πρωτοβουλία δίδοντας υποτροφίες σε έλληνες μαθητές και φοιτητές που ζούνε στις Η.Π.Α.

Η πράξη σας αυτή δείχνει ότι ο Σύλλογος ακολουθεί και συνεχίζει πιστά, μεταξύ άλλων, το φιλανθρωπικό του έργο και την κοινωνική του προσφορά, αποτελώντας ένα φωτεινό παράδειγμα προσφοράς, αφού απευθύνεται στην νεολαία μας, σε ένα από τα λαμπρότερα κομμάτια της Ομογένειας και του Ελληνισμού.

Είμαι υπερήφανη γιατί έζησα και ένιωσα την φιλοσοφία και την πρακτική που σας διέπει ως Σύλλογος, είτε ευρισκόμενη κοντά σας στη Νέα Υόρκη, είτε στην γενέτειρα Καστοριά, όπου τηρείτε μία αντίστοιχη παράδοση τα τελευταία χρόνια βραβεύοντας και ενισχύοντας οικονομικά τους καλύτερους μαθητές των Λυκείων της περιοχής μας.

Παρακαλώ πολύ να μεταφέρετε τα θερμά μου συγχαρητήρια στους μαθητές και τους φοιτητές που επιβραβεύτηκαν, καθώς επίσης και στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τους, που τους στηρίζουν και τους καθοδηγούν σε καθημερινή βάση.

Θέλω για μία ακόμη φορά να σας συγχαρώ τόσο εσάς όσο και τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, όπως επίσης και την Επιτροπή Υποτροφιών για την συγκεκριμένη εκδήλωση αλλά και για την πολυδιάστατη δράση σας γενικότερα.

Σε μία εποχή σημαντικών γεγονότων, όπως η σημερινή, κρατώντας άρρηκτους δεσμούς μεταξύ σας, αποδεικνύετε έμπρακτα πως υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορούν και αξίζει να παραμένουν σταθερά, όπως είναι η αγάπη για τον τόπο μας, ο σεβασμός στην παράδοση, η αλληλεγγύη μεταξύ ανθρώπων.

Χαίρομαι δε ιδιαίτερα, που διατηρείτε με τόση φροντίδα, αγάπη και αφοσίωση τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις, των δύο λαών, συμβάλλοντας έτσι στην ενίσχυση των δεσμών και χτίζοντας γέφυρες φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Γεγονός το οποίο θα έχω την ευκαιρία να μεταφέρω και να επισημάνω αυτοπροσώπως στον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής κ. David D. Pearce, τον οποίο θα συναντήσω σήμερα σε εκδήλωση της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης Καστοριάς.

Με θερμούς χαιρετισμούς και εκτίμηση

Μαρία Αντωνίου
Βουλευτής Καστοριάς

Leave a Reply

Your email address will not be published.