Ερώτηση της Μ. Αντωνίου για τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας

Ερώτηση της Μ. Αντωνίου για τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας

Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκο Φίλη, με θέμα: «Αναστολή Λειτουργίας Α΄ Κύκλου ΣΔΕ Καστοριάς» κατέθεσε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Αντωνίου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛΜΕ Καστοριάς επιχειρείται η κατάρρευση των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση: “Δυστυχώς, διαπιστώνουμε για άλλη μία φορά πως η ανηλεής επίθεση που δέχεται το δημόσιο σχολείο στο όνομα του περίφημου «εξορθολογισμού» έχει βάλει ως σκοπό να ισοπεδώσει κάθε έννοια δημόσιας εκπαίδευσης. Αυτή τη φορά, στο στόχαστρο της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια, βρίσκονται τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας (ΣΔΕ). Η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς με απόφαση της αναστέλλει τη λειτουργία του Α’ κύκλου του ΣΔΕ Καστοριάς (όπως και άλλων δύο ΣΔΕ & τεσσάρων τμημάτων ΣΔΕ πανελλαδικά) και οδηγεί στο κλείσιμο του σχολείου την επόμενη σχολική χρονιά. Απαιτούμε να ανακληθεί άμεσα η απόφαση που αναστέλλει τη λειτουργία του Α’ κύκλου σπουδών, προκειμένου οι εκπαιδευόμενοι που έχουν εγγραφεί να παρακολουθήσουν απρόσκοπτα το πρόγραμμα σπουδών του σχολείου. Απαιτούμε την πλήρη στήριξη και στελέχωση του σχολείου, ώστε αυτό να επιτελέσει το εκπαιδευτικό και κοινωνικό του έργο. Απαιτούμε μία δεύτερη ευκαιρία στη γνώση και τη μόρφωση για όλους”.

Η ερώτηση της βουλευτού της Ν.Δ. Μαρίας Αντωνίου

Κύριε Υπουργέ,

Η Παιδεία, που προφανέστατα πρέπει να αποτελεί έναν από τους βασικότερους πυλώνες προόδου και ανάπτυξης μιας χώρας, αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα. Στα ήδη σωρευμένα προβλήματα ήρθε να προστεθεί δυστυχώς κι ένα ακόμη, που είναι απολύτως βέβαιο ότι θα επιφέρει σοβαρότατες αρνητικές επιπτώσεις στην Δημόσια Εκπαίδευση.

Αυτή τη φορά, στο στόχαστρο της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής που εφαρμόζεται τελευταία, βρίσκονται τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ). Ένα ευέλικτο, καινοτομικό, εκπαιδευτικό πρόγραμμα που δρομολογήθηκε και υλοποιήθηκε επί Κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας, πραγματοποιώντας ριζική τομή στην Δημόσια Εκπαίδευση, το οποίο στοχεύει στην καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού των ατόμων που δε διαθέτουν τα απαραίτητα προσόντα και δεξιότητες ώστε να ανταποκριθούν στις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Διαπιστώνεται, για μία ακόμη φορά, πως η ανηλεής επίθεση που δέχεται το Δημόσιο Σχολείο στο όνομα του περίφημου “εξορθολογισμού” έχει βάλει ως σκοπό να ισοπεδώσει κάθε έννοια Δημόσιας Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς αναστέλλεται η λειτουργία του Α’ κύκλου του ΣΔΕ Καστοριάς, καθώς επίσης και άλλων 2 ΣΔΕ (Λαμίας και Άμφισσας) και 4 τμημάτων ΣΔΕ (Μολάων, Κρανιδίου, Αίγινας και Κερκίνης) οδηγώντας στο κλείσιμο του σχολείου την επόμενη σχολική χρονιά.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

Τι ενέργειες προτίθεστε να κάνετε ώστε να ανακληθεί άμεσα η απόφαση που αναστέλλει τη λειτουργία του Α’ κύκλου σπουδών, προκειμένου οι εκπαιδευόμενοι που έχουν εγγραφεί να παρακολουθήσουν απρόσκοπτα το πρόγραμμα σπουδών του σχολείου;

Ποια είναι η πρόθεσή σας για την πλήρη στήριξη και στελέχωση του σχολείου, ώστε αυτό να επιτελέσει το εκπαιδευτικό και κοινωνικό του έργο;

Πως ακριβώς σκέφτεστε να δραστηριοποιηθείτε στο μέλλον για μία δεύτερη ευκαιρία στη γνώση και τη μόρφωση για όλους;

Leave a Reply

Your email address will not be published.