Ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά (φωτό)

Με ιδιαίτερη συγκίνηση τελέστηκε το μυστήριο του αγιασμού στα σχολεία όλου του Νομού. Μαθητές και εκπαιδευτικοί άνοιξαν την αυλαία της νέας σχολικής χρονιάς με τον καθιερωμένο αγιασμό. Και παρά τα όποια προβλήματα, τόσο οι μαθητές όσο και οι καθηγητές δείχνουν έτοιμοι για μια νέα χρονιά με οδηγό τη γνώση και την πολυπόθητη παιδεία. Παρών σε πολλά σχολειά του Νομού και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ. Ξεχωριστό χρώμα στους αγιασμούς δώσανε τα… πρωτάκια των γυμνασίων που πλέον μπαίνουν στα δύσκολα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, μιλώντας στο inKastoria, έδωσε και την ευχή του με αφορμή την έναρξη του σχολικού έτους αναφερόμενος όμως όχι μόνο στους μαθητές αλλά σε όλους μας:
«Προηγουμένως τελέσαμε την ακολουθία του αγιασμού και μίλησα από την καρδιά μου στα παιδιά μας. Αυτό το οποίο χρειαζόμαστε σήμερα όλοι μας,  τόσο τα παιδιά όσο και εμείς ακόμη περισσότερο, και με αυτά τα οποία βιώνει η πατρίδα μας και ο πονεμένος λαός μας, είναι το να Θέλει κανείς. Το Θέλω, δηλαδή, στη ζωή μου. Θέλω, να αγωνιστώ. Για την ακεραιότητα του τόπου μου, της πατρίδας μου, Θέλω να αγωνιστώ για την αρετή, Θέλω να αγωνιστώ για να ζήσω το θέλημα του θεού, για να βιώσω την παρουσία του θεού, θέλω να αγωνιστώ για την παιδία, Θέλω να αγωνιστώ για κάθε τι το οποίο με κάνει άνθρωπο. Και άνθρωπος δεν είναι αυτός ο οποίος μιλάει, όπως λέει ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, αλλά αυτός ο οποίος  έχει δογμάτων ακρίβεια, που σημαίνει πιστεύω στον Θεό, και βίον φιλόσοφον, αυτός δηλαδή που εναρμονίζει το θέλημα του με το θέλημα του Θεού.  Σας το εύχομαι μέσα από την καρδιά μου».

Από την πλευρά του ο διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Άργους Ορεστικού Αργύρης Αναστασόπουλος δήλωσε στο inKastoria: «Από την πλευρά μου κι εγώ καλωσορίζω τους μαθητές μας στην αυλαία της καινούριας σχολικής χρονιάς. Τους ευχόμαστε υγεία κατά πρώτων, χαμόγελο κατά δεύτερον και να είναι σίγουροι ότι σ’ αυτούς εναποθέτουμε τις ελπίδες της νέας γενιάς, να αποφύγουν τα δικά μας τυχόν λάθη που κάναμε, να δημιουργήσουν οράματα. Θα έχουν την αμέριστη συμπαράστασή μας και για όλα. Τόσο από πλευράς μας όσο κι από πλευράς τους χρειάζεται μεράκι και δουλειά. Και τότε θα σηκώσουμε το κεφάλι ψηλά και θα είμαστε σίγουροι ότι θα πετύχουμε και θα φτιάξουμε μία κοινωνία αντάξια των προσδοκιών τους και σαφώς καλύτερη από αυτήν που κάναμε εμείς με τα δικά μας λάθη».

O δήμαρχος Καστοριάς, Ανέστης Αγγελής, με αφορμή την νέα σχολική χρονιά ανέφερε: “Με την ευκαιρία του Αγιασμού της νέας Σχολικής Χρονιάς, εύχομαι με πνεύμα συνεργασίας, μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα. Η Εκπαίδευση για εμάς αποτελεί προτεραιότητα”.

Από την πλευρά της η Βουλευτής της Ν.Δ. Μαρία Αντωνίου δήλωσε: «Με το πρώτο κτύπημα του κουδουνιού ξεκινά, μία νέα χρονιά για τους μαθητές της Καστοριάς. Το σχολείο αποτελεί κυψέλη χαράς και δημιουργίας. Σκοπός του είναι να υπηρετεί το υψηλό αγαθό της παιδείας μέσα σε κλίμα διαλόγου και συνεργασίας. Στο νέο κύκλο γνώσεων που ανοίγει, θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας για ακόμη μία φορά, δάσκαλοι, καθηγητές, γονείς αλλά και φορείς της περιοχής, έτσι ώστε από κοινού όλοι μαζί να συμβάλουμε στην ενίσχυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Για ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία και τον κόσμο, για ένα παράθυρο ανοιχτό στα όνειρα των νέων παιδιών. Και ειδικά φέτος που η χρονιά ξεκινάει με προβλήματα και αρκετά θέματα  στο χώρο της παιδείας ανοιχτά πρέπει όλοι μας να βάλουμε τα δυνατά μας. Εύχομαι στους μαθητές της Π.Ε Καστοριάς καλή και εποικοδομητική σχολική χρονιά. Όλοι μαζί εξακολουθούμε να αγωνιζόμαστε για μία σύγχρονη, ποιοτική εκπαίδευση, γιατί πιστεύουμε ακλόνητα ότι «όλα είναι θέμα παιδείας».

2 3 4 5 6

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.