Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις-Στις Βρυξέλλες και ο Γ. Σταθάκης

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις-Στις Βρυξέλλες και ο Γ. Σταθάκης

Συνεχίζονται σήμερα στις Βρυξέλλες οι εντατικές διαπραγματεύσεις κυβέρνησης και δανειστών, σε μια προσπάθεια να γεφυρωθούν μέχρι αύριο Πέμπτη, οι διαφορές σε ασφαλιστικό, εργασιακά και φορολογικό και να ανοίξει ο δρόμος για την επιστροφή των δανειστών στην Αθήνα. Στην ελληνική διαπραγματευτική ομάδα πρόκειται να προστεθεί από σήμερα και ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος διαχειρίζεται το μείζον ζήτημα της ΔΕΗ.

Την Τρίτη, σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκαν το εργασιακό, αλλά και το ασφαλιστικό και τα υπόλοιπα ανοικτά δημοσιονομικά θέματα που πρέπει να φέρουν στα ταμεία περίπου 3,8 δισ. ευρώ μετά το 2018.
Στις συζητήσεις εκλήθησαν να μετάσχουν και «κλιμάκια» που συνήθως συνοδεύουν τους θεσμούς στην Αθήνα.

Υπέρ της επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων στην Ελλάδα, τάχθηκε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, τονίζοντας ότι αναμένει μια πολιτική συζήτηση για μία συνολική συμφωνία στο Eurogroup του Απριλίου ή του Μαΐου.

Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης εξαρτάται από την Ελλάδα, επανέλαβε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, Βολφγκαγκ Σόιμπλε σημειώνοντας ότι η επόμενη δόση δεν μπορεί να καταβληθεί χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ, ενώ επιμένει στη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στην οικονομική στήριξη της Αθήνας κάτι που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ωρολογιακή βόμβα στον γερμανικό προεκλογικό αγώνα», γράφει στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Die Welt.

Πηγή:ert.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.