Συνελήφθη 79χρονος αρχαιοκάπηλος (Photos)

Ένα Έλληνας 79 ετών συνελήφθη για παράνομη κατοχή αρχαίων αντικειμένων στην Αθήνα στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Σε βάρος του 79χρονου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, η οποία αφορά παραβάσεις των διατάξεων της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αστυνομία, μετά από διερεύνηση πληροφορίας, ο 79χρονος εντοπίστηκε στην Πλατεία Αμερικής, να έχει αποθηκεύσει σε φορτηγό αυτοκίνητο πλήθος αρχαίων αντικειμένων και συνελήφθη. Στο φορτηγό και το σπίτι του, συνολικά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

1. Ένας εμπορικός αμφορέας με οξυπύθμενη βάση.

2. Δύο σφαιρικοί κορινθιακοί αρύβαλλοι αρχαϊκής εποχής (700π.Χ.-480π.Χ.).

3. Μία αγνύθα.

4. Ένας δίωτος σκύφος (κοτύλη) με ταινιωτή διακόσμηση.

5. Ένα μόνωτο χυτροειδές αγγείο ρωμαϊκής εποχής (2ος π.Χ. -4ος μ.Χ. αιώνας).

6. Ένα πήλινο ειδώλιο καθιστής γυναικείας μορφής.

7. Ένα πήλινο τεμάχιο, πιθανόν λαβή.

8. Δύο μεγάλα πιθάρια που αποτελούνται από 20 συνανήκοντα τμήματα (προϊστορικής περιόδου).

9.Ένα λίθινο ειδώλιο δύο γυναικείων μορφών μη ελλαδικής προέλευσης (πιθανόν Ν. Αμερικής).

10. Ένα χάλκινο στρογγυλό τμήμα με ανάγλυφη μορφή.

11. Ένα τμήμα πήλινου αγγείου.

12. Τρία αδιευκρίνιστα αντικείμενα.

arxaiotites arxaiotites3

Οι κατασχεθείσες αρχαιότητες επιδείχθηκαν σε αρμόδιους αρχαιολόγους του Τμήματος Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, οι οποίοι, μετά την εξέτασή τους, αποφάνθηκαν ότι τα αντικείμενα με αρίθμηση από 1 έως και 9 εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς. Τα αντικείμενα με αρίθμηση 10 έως 12 χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης.

arxaiotites

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή

Πηγή: topontiki.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.