Συνεδριάζει αύριο το EuroWorking Group

Συνεδριάζει αύριο το EuroWorking Group

Εντείνονται οι διαβουλεύσεις καθώς η Αθήνα επιδίδεται σε αγώνα δρόμου για την υλοποίηση των τελευταίων εκκρεμών προαπαιτούμενων της αξιολόγησης.

Αύριο συνεδριάζει το Euroworking Group προκειμένου να προετοιμάσει τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 15 Ιουνίου.

«Η Ελλάδα έχοντας εκπληρώσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της, αναμένει την αλληλεγγύη των εταίρων και την εκπλήρωση των δικών τους υποχρεώσεων», διεμήνυσε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Όλα τα προαπαιτούμενα θα είναι έτοιμα από την ελληνική πλευρά τις επόμενες ημέρες, με στόχο να πάμε στο Eurogroup με το μόνο ζήτημα ανοιχτό να είναι το χρέος», τόνισαν χθες, καλά πληροφορημένες πηγές, μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ανακοίνωσε ότι στηρίζει τις προσπάθειες της κυβέρνησης για καθαρή λύση για το χρέος. Παράλληλα, τόνισε ότι στο βαθμό που το ΔΝΤ δεν θα αποφασίσει τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα, η κυβέρνηση δεν θα εφαρμόσει το μείγμα πολιτικής που απαιτήθηκε, σημειώνοντας ότι η πρόταση του Ταμείου για μετάθεση των αποφάσεων για το χρέος δεν συνιστά θετική συνεισφορά στην κατεύθυνση της εξεύρεσης λύσης.

Με καλή θέληση από όλες τις πλευρές, μπορούμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία στο Eurogroup, δήλωσε σε γερμανική εφημερίδα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Την ανάγκη να υπάρξει κοινή κατανόηση στο ζήτημα του χρέους τις επόμενες εβδομάδες, στη βάση των αποφάσεων του Μαΐου του 2016, υπογράμμισε η Κομισιόν.

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης στους χειρισμούς της κυβέρνησης στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης. «Η κομματική νομενκλατούρα του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε: «Όλα βαίνουν καλώς για τη χώρα!». Ας προσπαθήσουν να το πουν και στους πολίτες, που δοκιμάζονται από την υπερ-φορολόγηση, την ανεργία και την αβεβαιότητα», σχολίασε η ΝΔ.
Πηγή: ert.gr, Α’ Πρόγραμμα

Leave a Reply

Your email address will not be published.