Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου την Τρίτη υπό τον πρωθυπουργό

Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου την Τρίτη υπό τον πρωθυπουργό

Υπό τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, συνεδριάζει την Τρίτη 13 Ιουνίου, το Υπουργικό Συμβούλιο. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 13:00, στο κτίριο της Βουλής των Ελλήνων.

Η συνεδρίαση πραγματοποιείται ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup την Πέμπτη.

Εν τω μεταξύ, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ κατά τις συναντήσεις του με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών εμφανίστηκε αισιόδοξος για το κρίσιμο Eurogroup της Πέμπτης.
Στις 15 Ιουνίου πρέπει να υπάρξει οπωσδήποτε λύση, τόνισε ο κ. Λεμέρ στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, επισημαίνοντας ότι τις τελευταίες μέρες έχει εντείνει τις επαφές του με την κα Λαγκάρντ και τον κ. Σόιμπλε.

Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την πεποίθησή του ότι μπορεί το Eurogroup να βρει διέξοδο και να μην χρειαστεί η συζήτηση σε επίπεδο των ηγετών, καθώς κάτι τέτοιο -όπως ανέφερε- θα δραματοποιούσε την κατάσταση και δεν θα οφελούσε κανέναν. Πιστεύω, υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, ότι η Ευρώπη οφείλει να αποδείξει πως μπορεί να λύνει τα προβλήματα μόνη της και οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις με κάνουν πιο αισιόδοξο γι’ αυτό.

Πηγή: ert.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.