Τέλος το εθνόσημο από τις στολές των αξιωματικών

Τέλος το εθνόσημο από τις στολές των αξιωματικών

«Ξηλώνει» το εθνόσημο από τις στολές των αξιωματικών διαταγή που εξέδωσε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ. Β. Αποστολάκης. Σύμνωνα με τη διαταγή που έχει ημερομηνία 6 Νοεμβρίου και όπως αναφέρει η Καθημερινή καταργούνται: Πρώτον, το διακριτικό σήμα που είχαν όσοι υπηρετούσαν στο επιτελικό γραφείο του Αρχηγού καθώς και άλλα αντίστοιχα για όσους υπηρετούσαν σε συγκεκριμένους κλάδους του Επιτελείου. Δεύτερον, το έμβλημα της Ελληνικής Δημοκρατίας, δηλαδή το εθνόσημο, με τη λέξη «Ελλάς», το οποίο καταργείται από οποιαδήποτε στρατιωτική στολή και είχε καθιερωθεί προ ετών με τον «Διακλαδικό Κανονισμό Στολών».

Η συγκεκριμένη κατάργηση έχει ως αποτέλεσμα τις αλλαγές και στις στολές όσων υπηρετούν στο εξωτερικό, οι οποίες θα είναι πλέον διακοσμημένες με μόνο διακριτικό την ελληνική σημαία και όχι το εθνόσημο. Τρίτον, οι απόφοιτοι των στρατιωτικών σχολών θα φέρουν μόνο ένα διακριτικό που θα παραπέμπει στην σειρά προτεραιότητας τους.

Σύμφωνα με τη διαταγή η κατάργηση έχει ως στόχο την προσπάθεια να απεικονίζονται τα ουσιαστικά προσόντα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων «προς αποφυγή υπερβολών στην εμφάνιση του στρατιωτικού προσωπικού».

Υπενθυμίζεται ότι δημοσίευμα τις προηγούμενες ημέρες αναφερόταν σε διαταγή του Πάνου Καμμένου που έλεγε ότι όποιος στρατιωτικός το επιθυμεί μπορεί να ράβει στη στολή του τον άγιο ή την αγία, προστάτη ή προστάτιδα του  όπλου του.

Leave a Reply

Your email address will not be published.