Στους δρόμους η Τροχαία για την έξοδο του Πάσχα

Στους δρόμους η Τροχαία για την έξοδο του Πάσχα

Το σύνολο της δύναμης της Τροχαίας θα βρίσκεται στο δρόμο, στο πλευρό των οδηγών, οι οποίοι θα πρέπει να δείξουν μεγάλη προσοχή κατά την έξοδό τους για το Πάσχα, ειδικά δε στις σήραγγες των νέων αυτοκινητόδρομων που δόθηκαν στην κυκλοφορία, τονίζει ο διευθυντής της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, Νικόλαος Σπανουδάκης.

Με την ευκαιρία της παράδοσης στην κυκλοφορία των νέων αυτοκινητόδρομων, ο κ.Σπανουδάκης επισημαίνει:«Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από τους φίλους οδηγούς. Να μην παρασυρόμαστε από τους υπερσύγχρονους δρόμους. Τηρούμε ευλαβικά τα όρια ταχύτητας. Όταν πλησιάζουμε σε σήραγγες να ανάβουμε τα φώτα και να κρατάμε αποστάσεις ασφαλείας μέσα σε αυτές. Παράλληλα, πρέπει να τηρούμε τη σήμανση, που αφορά στο όριο ταχύτητας και την προσπέραση. Ένα τροχαίο ατύχημα μέσα στις σήραγγες έχει μεγαλύτερες συνέπειες από ότι να γίνει έξω στον αυτοκινητόδρομο».

Πριν να ξεκινήσουν με το αυτοκίνητό τους για το ταξίδι, αλλά και κατά τη διάρκειά του οι εκδρομείς τι πρέπει να κάνουν για να φτάσουν στον προορισμό τους και να επιστρέψουν ασφαλείς;

«Η πρώτη κίνηση που πρέπει να κάνουν είναι να ελέγξουν το όχημά τους, να κάνουν τεχνικό έλεγχο. Ξεκινάμε ξεκούραστοι. Δεν καταναλώνουμε μεγάλη ποσότητα φαγητού, γιατί στο δρόμο θα μας φέρει υπνηλία. Παράλληλα, μηδενική κατανάλωση αλκοόλ. Φοράμε τη ζώνη ασφαλείας. Τα παιδιά στο πίσω κάθισμα. Ανάλογα με το βάρος και το ύψος τους στα ειδικά καθίσματα. Δεν μιλάμε στο κινητό τηλέφωνο. Απαγορεύεται η χρήση και η ενασχόλησή μας με το κινητό τηλέφωνο, που αποσπά την προσοχή μας. Επίσης, δεν παραβιάζουμε τη λωρίδα εκτάκτου ανάγκης. Η συγκεκριμένη λωρίδα είναι μόνο για οχήματα άμεσης επέμβασης, για περιπολικά, πυροσβεστικά, ασθενοφόρα και οχήματα οδικής βοήθειας. Κρατάμε αποστάσεις ασφαλείας υποχρεωτικά. Όταν δεν κρατάμε την κατάλληλη απόσταση ασφαλείας, με ένα απότομο φρενάρισμα γίνονται καραμπόλες. Δεν κάνουμε ελιγμούς» υπογραμμίζει ο διοικητής της Τροχαίας Αττικής.

Παράλληλα, τα αυξημένα μέτρα που θα ληφθούν από τις Υπηρεσίες Τροχαίας σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα, περιλαμβάνουν:

  • Αυξημένη αστυνόμευση του οδικού δικτύου, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής.
  • Ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα.
  • Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους – εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.
  • Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακών προβλημάτων.
  • Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, υπεραστικά ΚΤΕΛ, σιδηροδρομικοί σταθμοί).
  • Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και ενισχυμένα μέτρα τροχαίας, σε περιοχές που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.
  • Παρουσία τροχονόμων στους σταθμούς διοδίων της χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.
  • Ενημέρωση των πολιτών σε περιπτώσεις κυκλοφοριακών ή άλλων προβλημάτων, μέσω των Υπηρεσιών επικοινωνίας του Σώματος.
  • Συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους, ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και αντικανονικό προσπέρασμα, καθώς και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ –ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published.