Στο «σφυρί» η πιο ακριβή βίλα στον κόσμο – Πόσο πωλείται και σε ποιον βασιλιά ανήκε (Photos)

Στο «σφυρί» η πιο ακριβή βίλα στον κόσμο – Πόσο πωλείται και σε ποιον βασιλιά ανήκε (Photos)

Στο σφυρί βγήκε το ακριβότερο σπίτι στον κόσμο, έναντι 1 δισ. ευρώ στο νότιο τμήμα της Γαλλίας.

Το αρχοντικό «The Cedars» τίθεται προς πώληση σε μια περίοδο που η αγορά ακινήτων περνάει κρίση καθώς η χώρα αγωνίζεται ενάντια στη χειρότερη ύφεση των τελευταίων ετών.

Παρ ‘όλα αυτά, η πρώην κατοικία του βασιλιά του Βελγίου, Λεοπόλδου II, μπορεί να γίνει δικό σας για «ένα δισεκατομμύριο ευρώ!».

Το ακίνητο των 10 υπνοδωματίων, το οποίο διαθέτει μια πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων, βρίσκεται στην «παιδική χαρά» των δισεκατομμυριούχων το Saint-Jean-Cap-Ferrat, κοντά στη Νίκαια.

vila

Διαθέτει έναν από τους πιο όμορφους κήπους της Ευρώπης, ο οποίος περιλαμβάνει 35 στρέμματα περιποιημένο γκαζόν, 15000 φυτά και περίπου 20 θερμοκήπια με σπάνια τροπική βλάστηση.

Το ανακτορικό σπίτι διαθέτει επίσης, αίθουσα χορού και στάβλους για 30 άλογα.

Οι γείτονες είναι ο Βρετανός συνθέτης Andrew Lloyd Webber και ο Αμερικανός μεγιστάνας της τεχνολογίας Paul Allen.

Το Les Cedres ανήκει σήμερα στην Suzanne Marnier-Lapostolle, μέρος της δυναστείας των οινοπνευματωδών ποτών Grand Marnier.

vila1

Λέγεται ότι ψάχνει έναν αγοραστή, ο οποίος θα φροντίσει το σπίτι που ανήκει στην οικογένεια της από το 1924.

Περίπου 15 επαγγελματίες κηπουροί απασχολούνται σήμερα με πλήρες ωράριο και ελπίζει ο νέος αγοραστής να τους διατηρήσει.

Αλλά υπάρχουν φόβοι ότι οι κερδοσκόποι που θα μείνουν θα ξεκινήσουν την κατασκευή νέων εξαιρετικά ακριβών ακινήτων στους κήπους.

Το Saint-Jean-Cap-Ferrat, το οποίο σήμερα έχει πληθυσμό μόλις πάνω από 2000 άτομα, προσελκύει διασημότητες από όλο τον κόσμο.

Πηγή: topontiki.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.