Γρεβενά: Στο Ρίο μέσω Καλαμάτας ο Μίλτος Τεντόγλου

«Εποχή» αφήνει ο 18χρονος αθλητής της Γυμναστικής Ένωσης Γρεβενών, Μίλτος Τεντόγλου, καθώς το Σάββατο (28/5/2016) στους αγώνες στίβου «Παπαφλέσσια», που έγιναν στην Καλαμάτα «απογειώθηκε» στην κυριολεξία στα 8,19 μέτρα στο άλμα εις μήκος, πετυχαίνοντας την καλύτερη επίδοση στον κόσμο στην κατηγορία του, καταρρίπτοντας μάλιστα το πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων για δεύτερη φορά την ίδια ημέρα και το οποίο κατείχε από το 2001 με 7,93 μέτρα ο Λούης Τσάτουμας.

Η μεγαλύτερη όμως επιτυχία του νεαρού αθλητή, που προπονεί ο γυμναστής Βαγγέλης Παπανίκος  από τα Γρεβενά είναι η συμμετοχή του φέτος το Καλοκαίρι, τόσο στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίου όσο και στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανδρών στο Άμστερνταμ, ενώ έχει ήδη εξασφαλίσει από πριν τη συμμετοχή του στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εφήβων.

Παράλληλα με την επίδοση αυτή, που έγινε με οριακό ευνοϊκό άνεμο +2,0 ο 18χρονος Μίλτος Τεντόγλου έγινε ο καλύτερος έφηβος στην Ευρώπη με τον δεύτερο να υπολείπεται 63 πόντους, ο καλύτερος επίσης έφηβος στον κόσμο με τον δεύτερο, Χουάν Μιγκέλ Ετσεβαρία από την Κούβα να έχει 7.96μ., ο έκτος καλύτερος άνδρας όλων των εποχών στην Ελλάδα, μαζί με τον Σπύρο Βασδέκη, ο δεύτερος καλύτερος άνδρας στην Ευρώπη πίσω από τον Γκρεγκ Ράδερφορντ που έχει κάνει 8.30μ. και ο 10ος άνδρας στον κόσμο μαζί με τον Αμερικανό Τζεφ Χέντερσον.

Την περασμένη Τετάρτη ο Μίλτος Τεντόγλου, αγωνιζόμενος για πρώτη φορά στο φίλαθλο κοινό των Γρεβενών, στα «Αχίλλεια» έκανε επίδοση 7,98 μέτρα, η οποία όμως δε μέτρησε καθώς είχε ευνοϊκό άνεμο +2,2., ενώ πέρυσι ήρθε 5ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην κατηγορία των Παίδων, εκεί όπου ήδη κατέχει και το Πανελλήνιο ρεκόρ. Πανελλήνιο ρεκόρ επίσης πέτυχε τον περασμένο μήνα στην Πάτρα και στους μαθητικούς αγώνες στο άλμα εις μήκος με 7,89 μέτρα.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

 

Το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες έπιασε ο 18χρονος αθλητής της Γυμναστικής Ένωσης Γρεβενών, Μίλτος Τεντόγλου, καθώς το Σάββατο (28/5/2016) στους αγώνες στίβου «Παπαφλέσσια», που έγιναν στην Καλαμάτα, πέτυχε  στο άλμα εις μήκος επίδοση 8 μέτρα και 19 εκατοστά. Πρόκειται για την καλύτερη επίδοση στον κόσμο στην κατηγορία εφήβων, καταρρίπτοντας μάλιστα το πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων για δεύτερη φορά την ίδια ημέρα και το οποίο κατείχε από το 2001 με 7,93 μέτρα ο Λούης Τσάτουμας. Παράλληλα είναι δεύτερη καλύτερη φετινή επίδοση στην Ευρώπη και η 10η στον κόσμο στην κατηγορία ανδρών.

 

Δυτική Μακεδονία: Στη Γ΄ εθνική ο Μακεδονικός Φούφα

Την άνοδό του στη Γ΄ εθνική κατηγορία εξασφάλισε από χθες Κυριακή 29/05/2016 ο Μακεδονικός Φούφα, ενώ η ΑΕΠ Βατολάκκου και ο Μακεδονικός Αγίου Παντελεήμονα θα διεκδικήσουν τη δεύτερη θέση ανόδου από τον 4ο όμιλο. Χθες για την προτελευταία αγωνιστική των μπαράζ ο Μαεκεδονικός Φούφα παραχώρησε λευκή ισοπαλία στην ΑΕΠ Βατολάκκου, ενώ  ο Μακεδονικός Αγίου Παντελεήμονα νίκησε τον Μέγα Αλέξανδρο Καλλιθέας με 2-1. Στη Βαθμολογία ο Μακεδονικός Φούφα έχει 11 βαθμούς, η ΑΕΠ Βατολάκκου 8, ο Μακεδονικός Αγίου Παντελεήμονα 7 και Μέγας Αλέξανδρος Καλλιθέας 1. Για την τελευταία αγωνιστική θα παίξουν, Μακεδονικός Φούφα –  Μακεδονικός Αγίου Παντελεήμονα και  ΑΕΠ Βατολάκκου – Μέγας Αλέξανδρος Καλλιθέας.

Πηγή: ert.gr

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.