Στο Άγιον Όρος ο Βλαντιμιρ Πούτιν – Πουλί δεν πετάει εάν πρώτα δεν ελεγχθεί (Photos)

Στο Άγιον Όρος ο Βλαντιμιρ Πούτιν – Πουλί δεν πετάει εάν πρώτα δεν ελεγχθεί (Photos)

Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι έφτασε στο Άγιο Όρος ο Βλαντιμίρ Πούτιν, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Ο Ρώσος πρόεδρος έφτασε στη Θεσσαλονίκη, λίγο μετά τις 11 το πρωί, υπό άκρα μυστικότητα και αναχώρησε από το λιμάνι της Τρυπητής για το Άγιο Όρος.

Στη συνέχεια θα αναχωρήσουν οδικώς για την Τρυπητή Χαλκιδικής και από εκεί με σκάφος θα μεταβούν στο λιμάνι της Δάφνης, απ΄όπου οδικώς θα φθάσουν στις Καρυές του Αγίου όρους.

Τον υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, μαζί με τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, τον πρωτοεπιστάτη του Αγίου Όρους γέροντα Παύλο, τον εκπρόσωπο του Οικουμενικού Πατριαρχείου μητροπολίτη Μιλήτου Απόστολο και τον πολιτικό διευθυντή του Αγίου Όρους Αρίστο Κασμίρογλου.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια και κατά μήκος της διαδρομής και στο Άγιον Όρος, όπου έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ελέγχονται τα πάντα. Επίσης από χθες την περιοχή ελέγχουν ειδικά εκπαιδευμένοι πράκτορες της Ρωσικής κυβέρνησης που κτενίζουν τα πάντα τόσο οδικώς όσοι και από αέρα και θάλασσα.

Στις Καρυές θα τελεστεί πανηγυρική δοξολογία στον ιερό ναό Πρωτάρχου και στη συνέχεια θα γίνει το καλωσόρισμα του Προέδρου της Ρωσίας από την ιερά κοινότητα στο Αρχονταρίκι. Ακολούθως ο κ. Πούτιν θα μεταβεί στην ιερά μονή Αγίου Παντελεήμονος (ρωσικό μοναστήρι) όπου και θα ολοκληρώσει την προσκυνηματική επίσκεψή του στο Άγιον Όρος.

Στη Μονή αυτή βρίσκεται ήδη από χθες ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος και θα παραστεί μαζί με τον κ. Πούτιν στη δοξολογία που θα τελεστεί στη μονή.

Μέσα στο Άγιον όρος βρίσκονται ειδικά εκπαιδευμένοι Ρώσοι πράκτορες που συνοδεύουν πάντα τον Πούτιν στα ταξίδια του, και σε συνεργασία με Έλληνες αστυνομικούς ελέγχουν τα πάντα. Μέχρι και τους κάδους σκουπιδιών έχουν απομακρύνει για κάθε ενδεχόμενο.

Πηγή: topontiki.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.