Στις 9 Μαΐου η συνεδρίαση του Eurogroup για την Ελλάδα

Στις 9 Μαΐου η συνεδρίαση του Eurogroup για την Ελλάδα

Στις 9 Μαΐου, την καθιερωμένη εδώ και λίγα χρόνια ως «ημέρα της Ευρώπης» θα πραγματοποιηθεί τελικώς το Eurogroup που ακυρώθηκε την Μεγάλη Τρίτη.

Το γεγονός, ανακοίνωσε σύμφωνα με το Reuters, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γέρουν Ντάισελμπλουμ στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Στη συνεδρίαση του Eurogroup, η Ελληνική κυβέρνηση θα προσπαθήσει να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με το θέμα των προληπτικών μέτρων ύψους 3,6 δις.

Τις ημέρες εκείνες βέβαια σύμφωνα με τον προγραμματισμό της κυβέρνησης το ασφαλιστικό αναμένεται να μπαίνει στην τελική ευθεία για την ψήφισή του στη Βουλή και τα συνδικάτα να βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Επικοινωνία Τσίπρα με Τζακ Λιου και Γιουνκέρ

Επίσης, ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιού, και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σχετικά με την πορεία ολοκλήρωσης της αξιολόγησης.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός μιλώντας σε συνεργάτες του έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας δηλώνοντας ότι «η θέση της χώρας και οι συμμαχίες της στην Ευρώπη είναι πολύ πιο ισχυρές από κάθε άλλη φορά από τότε που ξεκίνησε η κρίση».
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός προέβλεψε ότι «σύντομα θα έχουμε θετικές εξελίξεις» και σχολίασε, απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση, πως «όσοι ονειρεύονται επανάληψη του 2015 είναι βαθιά νυχτωμένοι και αυτές τις μέρες εκτίθενται».

Ο πρωθυπουργός σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έλαβε πρόσκληση συμμετοχής στη δεύτερη συνάντηση των αρχηγών κυβερνήσεων προοδευτικών κρατών που θα πραγματοποιηθεί στη Ρώμη και την αποδέχτηκε. Υπενθυμίζεται ότι είχε συμμετάσχει και στην πρώτη συνάντηση που έγινε στο Παρίσι κατόπιν πρόσκλησης του Φρ. Ολάντ.

Πηγή: topontiki.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.