Στις 26/2/16 οι εκλογές στη FIFA, πίεση σε Πλατινί για την προεδρία

Στις 26 Φεβρουαρίου 2016 θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου της FIFA, που θα διαδεχθεί τονΣεπ Μπλάτερ στην κορυφή της ιεραρχίας του σώματος που κυβερνά το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Την είδηση ανακοίνωσε σήμερα η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία στο λογαριασμό της στο Twitter, ενώ το απόγευμα θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

Όσο για το ποιος θα είναι εκείνος που θα διαδεχθεί τον 79χρονο Ελβετό αξιωματούχο; Πολύ πιθανόν ο Μισέλ Πλατινί, εφόσον ο νυν πρόεδρος της UEFA αποφασίσει να διεκδικήσει τον προεδρικό θώκο.

Τα μηνύματα υποστήριξης προς το πρόσωπό του είναι αρκετά, σε σημείο ώστε στον Γάλλο παράγοντα να ασκείται πίεση προκειμένου να ασχοληθεί με τα κοινά της FIFA.

Τέσσερις από τις συνολικά έξι ηπειρωτικές ομοσπονδίες αποφάσισαν να υποστηρίξουν ενδεχόμενη υποψηφιότητά του, ανέφερε πηγή προσκείμενη στην Ευρωπαϊκή ομοσπονδία, προσθέτοντας ότι είναι πιθανό να αποφασίσει γι΄ αυτό στις επόμενες δέκα ημέρες.

Ο πρόεδρος της UEFA, ο οποίος επανεξελέγη νωρίτερα φέτος, είχε επαφές ως αργά χθες το βράδυ σε ξενοδοχείο δίπλα στη λίμνη της Ζυρίχης και δέχθηκε εγγυήσεις υποστήριξης.

Σύμφωνα με το BBC, αυτές είναι η Ευρωπαϊκή (UEFA), της Ασίας (AFC), της Νότιας Αμερικής (CONMEBOL) και της Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής και Καραιβικής (CONCACAF).

Υπενθυμίζεται ότι κατά την προηγούμενη διαδικασία, που ουσιαστικά ακυρώθηκε στην πράξη αφού ο Μπλάτερ που εξελέγη ανακοίνωσε στις 2 Ιουνίου την παραίτησή του, μοναδικός αντίπαλος του Ελβετού ήταν ο πρίγκιπας της Ιορδανίας, Αλί μπιν Αλ Χουσεΐν.

Leave a Reply

Your email address will not be published.