Στη Γερμανία Τόμσεν και Λαγκάρντ εντός της εβδομάδας

Το Βερολίνο θα επισκεφτεί αυτή την εβδομάδα ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, προκειμένου να διαπραγματευτεί τη συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung.

Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί στον απόηχο της δημοσιοποίησης του διαλόγου του με την Ντέλια Βελκουλέσκου. Το Wikileaks δημοσίευσε το Σάββατο 2 Απριλίου ότι το ΔΝΤ προγραμματίζει να πει στη Γερμανία ότι θα αποχωρήσει από την Τρόικα, αν δεν συμφωνήσει με την Κομισιόν στο ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Ο Τόμσεν είχε αναφέρει ότι είναι απαραίτητη μία απειλή επικείμενης οικονομικής καταστροφής, προκειμένου άλλοι «παίκτες» να αναγκαστούν να καταλήξουν σε μια απόφαση (decision point), προφανώς τέτοια που να συμφέρει το Ταμείο. Για τη Γερμανία, σημειώνει το Wikileaks, αυτό θα είναι η ελάφρυνση χρέους και για την Ελλάδα τα μέτρα λιτότητας, ανάμεσά τους η αύξηση φόρων, οι περικοπές των συντάξεων και οι συνθήκες εργασίας.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι, σύμφωνα με το Mega, στη Γερμανία αυτή την εβδομάδα θα μεταβεί και η επικεφαλής του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

Πηγή: huffingtonpost.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.