Στη δημοσιότητα δόθηκε ολόκληρο το νέο Ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Στη δημοσιότητα δόθηκε το νέο Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο απο το Υπουργείο Εργασίας όπου και θα κατατεθεί σήμερα στην βουλή. Το νέο Ασφαλιστικό προβλέπει όλες τις διατάξεις για την ασφαλιστική μεταρρυθμίση και τέθηκε σε διαβούλευση.

Η εθνική σύνταξη, τα ποσοστά αναπλήρωσης, το ύψος των εισφορών για όλους τους ασφαλισμένους, αλλά και παρεμβάσεις στις συντάξεις που θα λαμβάνουν στο εξής, ορισμένες ειδικές κατηγορίες πολιτών, όπως είναι οι ανάπηροι, περιλαμβάνει το νέο σχέδιο νόμου για το Ασφαλιστικό που ετοίμασε το υπουργείο Εργασίας.

Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι επί του σχεδίου νόμου, θα αποφανθεί θετικά το Ελεγκτικό Συνέδριο, αύριο Τετάρτη, με στόχο μία ημέρα μετά, την Πέμπτη 21 Απριλίου, να εισαχθεί στις αρμόδιες επιτροπές προς συζήτηση.

Στην ολομέλεια του Κοινοβουλίου, δεν αναμένεται να προσέλθει πριν από την Μεγάλη Εβδομάδα, με την ψήφισή του, υπό τις παρούσες συνθήκες να προσδιορίζεται για μία εβδομάδα αργότερα, τουλάχιστον.

Σύμφωνα με το νέο ασφαλιστικό, οι επικουρικές συντάξεις επανυπολογίζονται σύμφωνα με το νέο τρόπο και προστατεύεται απολύτως το 90% των συνταξιούχων, εφόσον καμία μείωση δεν έχει γίνει σε όσους έχουν άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης 1.300 ευρώ και κάτω.

Κατοχυρώνεται, επίσης, η εθνική σύνταξη στα 384 ευρώ για 20 χρόνια ασφάλισης και 346 για 15 χρόνια ασφάλισης. Αναφορικά με τις εισφορές, αποτυπώνεται η ρύθμιση στην οποία υπήρξε μεγαλύτερη προσέγγιση στην τελευταία φάση της διαπραγμάτευσης, δηλαδή 0,5% αύξηση εργοδοτών και 0,5% των εργαζομένων για τα πρώτα 3 έτη και 0,25% αντιστοίχως για τα τρία επόμενα χρόνια.

Δείτε ολόκληρο το νομοσχέδιο

Πηγή: dikaiologitika.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.