Στην τελική ευθεία για τις εκλογές

Του Δημήτρη Χατζηνικόλα

Τέλος στην εσωστρέφεια στον ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να βάλει ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να εισέλθει από αύριο στο τελικό 20ήμερο πριν από τις κάλπες.

Με το κυβερνητικό πρόγραμμα υπό μάλης και με στροφή στον ρεαλισμό –κάτι που επεσήμανε και ο εμπνευστής του Ευκλείδης Τσακαλώτος στις εργασίες της πανελλαδικής συνδιάσκεψης το Σαββατοκύριακο-  ο κ. Τσίπρας ξεκινά τις περιοδείες του αύριο και μεθαύριο από την Κρήτη, ενώ την Παρασκευή θα μεταβεί στην Λειβαδιά.

Την Κυριακή το απόγευμα στο Βελλίδειο στη ΔΕΘ θα παρουσιάσει και επίσημα το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις της διακομματικής επιτροπής για τον αριθμό των διακαναλικών συνεντεύξεων που θα επιτραπούν στους αρχηγούς των κομμάτων

Αιχμή της σύντομης προεκλογικής εκστρατείας του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι το δίλλημα «παλιό ή καινούργιο» – «Τσίπρας ή Μεϊμαράκης», ενώ η στροφή στον ρεαλισμό -που επιβλήθηκε θέλοντας και μη από τη συμφωνία της 12ης Ιουλίου- και το «τέλος στα σταριλίκια» απηχούν σε μεγάλο βαθμό την επόμενη ημέρα στην Κουμουνδούρου.

Οι οριστικές αποφάσεις για τις λίστες του κόμματος θα ληφθούν σε ειδική συνεδρίαση της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ έως το Σάββατο. Ο πρώην γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Βίτσας ανέλαβε και πάλι τη θέση του συντονιστή στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραίτηση Κορωνάκη.

Στη ΝΔ δηλώνουν ότι μέχρι την Πέμπτη θα είναι έτοιμες οι λίστες του κόμματος και περιμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον τις δημοσκοπήσεις κυρίως του ερχόμενου Σαββατοκύριακου. Όπως λένε συνεργάτες του Βαγγέλη Μεϊμαράκη αν η διαφορά πέσει κάτω από 1% έως το 3,5% που βρίσκεται σήμερα «τότε η ΝΔ διατηρεί σημαντικές ελπίδες για την κατάκτηση της πρωτιάς».

Τέλος, φαίνεται ότι για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια θα λάβει χώρα debate μεταξύ των πολιτικών αρχηγών αφού ο κ. Μεϊμαράκης έχει ζητήσει να υπάρξουν δύο τηλεοπτικές αναμετρήσεις, μια με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και μία μόνο με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και ο κ.Τσίπρας χθες σήκωσε το γάντι που του έριξε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της εβδομάδας, τα γραφεία των δύο πολιτικών αρχηγών θα έρθουν σε επαφή προκειμένου να συζητήσουν τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή της τηλεμαχίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.