Στη Λέσβο δίπλα στους πρόσφυγες η Βασίλισσα της Ιορδανίας, Ράνια (Video & Photos)

Η πανέμορφη Βασίλισσα προσγειώθηκε στις 12.30 το μεσημέρι στο αεροδρόμιο της Λέσβου και αμέσως ξεκίνησε την περιοδεία της στους καταυλισμούς των προσφύγων.

Σκοπός της επίσκεψης της στη Λέσβο είναι να στείλει ένα μήνυμα αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες σε κάθε γωνιά του κόσμου. Πήγε στον καταυλισμό Καρά Τεπέ, όπου εκεί την περικύκλωσαν μικρά παιδιά, την αγκάλιαζαν και τη φιλούσαν και εκείνη με το χαμόγελο στα χείλη ανταποκρινόταν.

Στη συνέχεια και υπό τα διακριτικά βλέμματα των ανδρών της προσωπικής της ασφαλείας, συνάντησε και μίλησε με δυο οικογένειες. Μια από το Αφγανιστάν και μια από τη Συρία.

Ντυμένη απλά άκουσε τον πόνο και την ιστορία όσων την πλησίασαν και σε καμία περίπτωση δεν έμοιαζε με Βασίλισσα, αλλά με μια γυναίκα που πονάει με τον πόνο των παιδιών που ξεριζώθηκαν από τα σπίτια τους.

Κάποια στιγμή μάλιστα την πλησίασε μια μητέρα με το άρρωστο παιδί της και η Βασίλισσα είχε μια ανθρώπινη συνομιλία μαζί της. Άκουσε την ιστορία της και την ιστορία του παιδιού της.

Πριν από λίγο η Ράνια έφυγε από το νησί με το ιδιωτικό της αεροπλάνο.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της βασιλικής Αυλής, η βασίλισσα Ράνια μετά το πέρας της επίσκεψής της, θα δώσει στα ΜΜΕ μία δήλωσή της και δεν θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου. Σημειώνεται πως η Βασίλισσα της Ιορδανίας Ράνια, έφτασε στη Λέσβο για να κάνει γνωστό σε όλο τον κόσμο το προσφυγικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας  και έχουν προηγηθεί ήδη οι επισκέψεις της Σούζαν Σάραντον, της Αντζελίνα Τζολί και προσφάτως του Πάπα Φραγκίσκου.

Βασίλισσα Ράνια: Κανείς δεν επιλέγει να είναι πρόσφυγας

Η κατάσταση των προσφύγων συγκλόνισε την βασίλισσα της Ιορδανίας, η οποία έκανε αναρτήσεις στο Twitter για την επίσκεψή της στη Λέσβο:

«Χρειαζόμαστε μια συλλογική και αξιακή αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, βασισμένη στο ότι η κατανομή των βαρών δεν είναι μεταφορά των βαρών.

Η ευθύνη για τους πρόσφυγες δεν μπορεί να καθορίζεται από τη γεωγραφία. Είναι πέρα από τις δυνάμεις μιας χώρας ή μιας περιοχής να την αντιμετωπίσει.

Πρέπει να επαναφέρουμε τον ανθρωπισμό και την συμπόνια γιατί η κρίση των προσφύγων αφορά ανθρώπους, όχι σύνορα και φραγμούς.

Η παγκόσμια κοινότητα πρέπει να βρει νόμιμες εναλλακτικές λύσεις και μονοπάτια που θα οδηγήσουν αυτούς τους ανθρώπους στην ασφάλεια, και να εργαστεί πάνω σε μακροπρόθεσμες βιώσιμες λύσεις για αυτή την κρίση.

Ακούγοντας τις ιστορίες των προσφύγων, ήταν δύσκολο να αποφασίσω ποια ιστορία ήταν πιο οδυνηρή από την άλλη, διότι καθεμία είναι μια τραγωδία.

Η διεθνής κοινότητα πρέπει να υποστηρίξει ανθρωπιστικές οργανώσεις, όπως το IRC και η Ύπατη Αρμοστεία για την ακούραστη εργασία τους, βοηθώντας τους πρόσφυγες».

Επιπλέον, ανήρτησε μια φωτογραφία στον λογαριασμό της στο Instagram, γράφοντας ότι:

«Ο τραγικός απολογισμός γυναικών από τη Συρία και οικογενειών από το Καρά Τεπέ στο νησί της Λέσβου στην Ελλάδα.

Ο κόσμος πρέπει να θυμάται ότι κανείς δεν επιλέγει να είναι πρόσφυγας. Γίνεται όταν δεν έχει άλλη επιλογή».

Πηγή: topontiki.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.