Στη Λαϊκή Ενότητα προσχώρησε ο Γ. Ρωμανιάς

Στη Λαϊκή Ενότητα προσχώρησε ο πρώην γενικός γραμματέας κοινωνικής ασφάλισης Γιώργος Ρωμανιάς.

Η είδηση έγινε γνωστή από τον ίδιο μετά από συνάντηση που είχε με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής.

Όπως είπε, επέλεξε να προσχωρήσει στον νέο σχηματισμό γιατί κανείς από τους βουλευτές που ανήκουν σε αυτόν δεν έχει ψηφίσει ποτέ κανένα μνημόνιο. «Κανείς δεν υποτάχθηκε από τους βουλευτές αυτούς, όλοι έμειναν πιστοί στη συνείδησή τους. Οφείλουμε λοιπόν όλοι να συμπαρασταθούμε σε αυτόν τον αγώνα, των οποίο κάνουν», συνέχισε.

Αναφορικά με το τρίτο μνημόνιο δήλωσε ότι δημιούργησε μια «απίστευτη βαρβαρότητα» στον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης, η οποία «έχει απ’ όλα μέσα, έχει μείωση των συντάξεων, κύριων και επικουρικών».

«Μάλιστα», πρόσθεσε, «ειδικά για τις επικουρικές οδηγεί στη σταδιακή κατάργησή τους. Έχει αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών, έχει τερατώδεις αυξήσεις στα όρια ηλικίας, έχει περιορισμούς στην κρατική χρηματοδότηση».

Ο πρώην γ.γ. κοινωνικών ασφαλίσεων τόνισε στο σημείο αυτό ότι «αυτή τη βαρβαρότητα οφείλουμε όλοι να βοηθήσουμε να την ανατρέψουμε».

Τέλος, εξήγησε ότι μόνο μέσω της Λαϊκής Ενότητας μπορεί να ανατραπεί «το έργο της βαρβαρότητας» και να καταργηθεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις.

 

naftemporiki.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.