Στη δημοσιότητα ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων

Στοιχεία για τον αριθμό των μετακλητών υπαλλήλων και των ειδικών συνεργατών βουλευτών, υπουργών και γενικών γραμματέων  δίνει στη δημοσιότητα ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.

«Η κυβέρνηση σέβεται το δημόσιο χρήμα σε όλα τα επίπεδα και περιστέλλει τη δαπάνη» αναφέρει χαρακτηριστικά, διαβιβάζοντας τα σχετικά στοιχεία στη Βουλή, κατόπιν αιτήματος του βουλευτή της Ν.Δ., Ανδρέα Κατσανιώτη.

«Σας παραθέτουμε τα στοιχεία με τα οποία αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα, σέβεται το δημόσιο χρήμα, περιστέλλει τη δαπάνη του Δημοσίου και προβαίνει σε δημοσιονομικό εξορθολογισμό, μειώνοντας σημαντικά το κόστος των μετακλητών υπαλλήλων, των ειδικών συμβούλων και των ειδικών συνεργατών, σε σχέση με την προηγούμενη κυβέρνηση» επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Βάσει των στοιχείων που διαβιβάζονται στη Βουλή:

-Στη Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού υπηρετούν 5 μετακλητοί υπάλληλοι, 22 διορισμένοι και 9 αποσπασμένοι ως ειδικοί σύμβουλοι/συνεργάτες.

-Στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης υπηρετούν 1 μετακλητός υπάλληλος και 7 ειδικοί σύμβουλοι συνεργάτες.

-Στο πολιτικό γραφείο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης υπηρετούν 3 μετακλητοί υπάλληλοι και 7 ειδικοί σύμβουλοι/συνεργάτες.

-Στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, υπηρετούν 6 μετακλητοί, 3 ειδικοί σύμβουλοι και συνεργάτες, 1 με παράλληλη άσκηση και 1 αποσπασμένος.

-Στο πολιτικό γραφείο του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Ελευθέριου Κρέτσου υπηρετεί ως ειδικός σύμβουλος/συνεργάτης 1 αποσπασμένος υπάλληλος. Απασχολούνται επίσης 4 συνεργάτες με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου.

-Στο Γραφείο του υφυπουργού στον Πρωθυπουργό (σ.σ. η έγγραφη απάντηση είχε διαβιβαστεί ενώ ήταν στη θέση αυτή ο Γαβριήλ Σακελαρίδης): υπηρετούν 2 μετακλητοί και 4 ειδικοί σύμβουλοι/συνεργάτες.

-Στη Γενική Γραμματεία Συντονισμού υπηρετούν 2 ειδικοί σύμβουλοι/συνεργάτες.

Ο υπουργός Επικρατείας διαβιβάζει και τη μηνιαία δαπάνη (μαζί με τις εργοδοτικές εισφορές) για τους υπαλλήλους που υπηρετούν σε κάθε ένα από τα παραπάνω γραφεία.

Αντιστοίχως στοιχεία διαβιβάζει και ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης. Από την έγγραφη προκύπτει ότι στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Επικρατείας υπηρετούν 4 μετακλητοί και 2 ειδικοί σύμβουλοι/συνεργάτες.

Στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργού στον Πρωθυπουργό Τέρενς Κουϊκ υπηρετεί 1 αποσπασμένος στη θέση του Διευθυντή και 3 ειδικοί σύμβουλοι/συνεργάτες.

Σύμφωνα με έγγραφο του υπουργού Επικρατείας Παναγιώτη Νικολούδη, στο πολιτικό του γραφείο υπηρετούν 4 μετακλητοί, 1 υπάλληλος (σε θέση διευθυντή) με απόσπαση, 1 ειδικός συνεργάτης με παράλληλη ανάθεση καθηκόντων και 1 αποσπασμένος.

Στο Γραφείο του Γενικού Γραμματέα Καταπολέμησης Διαφθοράς υπηρετούν δύο ειδικοί σύμβουλοι/συνεργάτες και κανείς μετακλητός.

Σύμφωνα με στοιχεία που είχε διαβιβάσει πριν από λίγες ημέρες στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, ως απάντηση στην ίδια ερώτηση, ο συνολικός αριθμός των υπηρετούντων στα πολιτικά γραφεία υπουργών, αναπληρωτών υπουργών, υφυπουργών και γενικών γραμματέων υπουργείων και γενικών γραμματειών ανέρχεται σε 554 ενώ ο αντίστοιχος αριθμός στην προηγούμενη κυβέρνηση ήταν 1.173 υπάλληλοι.

Στοιχεία έχουν διαβιβάσει επίσης το υπουργείο Εξωτερικών, το υπουργείο Δικαιοσύνης, το υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Στοιχεία για την προηγούμενη κυβέρνηση

Το θέμα των μετακλητών και των ειδικών συμβούλων/συνεργάτων έχει απασχολήσει και κατά το παρελθόν τη Βουλή. Με την προηγούμενη κυβέρνηση και σύμφωνα με κάποια από τα στοιχεία του Ιανουαρίου του 2014 που είχαν διαβιβαστεί στη Βουλή, στη Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού (προϊστάμενοι γραφείων, ειδικοί σύμβουλοι/συνεργάτες και μετακλητοί υπάλληλοι) ήταν 48.

Εκ των ανωτέρω, στη Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού απασχολούνταν, χωρίς αποδοχές, 3 σύμβουλοι. Στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης σε θέσεις προϊσταμένων γραφείων, ειδικών συμβούλων-συνεργατών και μετακλητών υπηρετούσαν 38 άτομα.

Στο πολιτικό γραφείο Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης οι υπάλληλοι που δεν είχαν την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου ήταν 4 (διευθυντής γραφείου, ειδικοί σύμβουλοι και συνεργάτες). Στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, υπηρετούσαν 10 υπάλληλοι που δεν είχαν την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου.

Στο πολιτικό γραφείο του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό Δ/Τ οι μετακλητοί, ειδικοί σύμβουλοι/συνεργάτες ανέρχονται σε 10. Στο Γραφείο του υπουργού Επικρατείας υπηρετούσαν 9 άτομα, εκ των οποίων τέσσερις αποσπασμένοι και πέντε μετακλητοί.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.