Υψηλόβαθμος βουλευτής των Συντηρητικών επί Θάτσερ κακοποιούσε παιδιά με την κάλυψη της MI5

Υψηλόβαθμος βουλευτής των Συντηρητικών επί πρωθυπουργίας Μάργκαρετ Θάτσερ κακοποιούσε σεξουαλικά παιδιά και η βρετανική μυστική υπηρεσία MI5 απέκρυψε τις πληροφορίες που διέθετε ώστε να αποφύγει το σκάνδαλο, όπως έκαναν γνωστό βρετανικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα κυβερνητικά έγγραφα.

Συγκεκριμένα, οι Times του Λονδίνου αναφέρουν σε σημερινό δημοσίευμα πως τα έγγραφα αυτά, τα οποία φέρεται ότι βρέθηκαν σε αποθήκη του υπουργείου Εσωτερικών μαζί με άλλα έγγραφα προς αρχειοθέτηση, αποκαλύπτουν ότι το 1986 ο τότε επικεφαλής της MI5 Άντονι Νταφ ενημέρωσε τον τότε γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Ρόμπερτ Άρμστρονγκ ότι ένας μη κατονομαζόμενος υψηλόβαθμος βουλευτής των Συντηρητικών είχε «αδυναμία στα μικρά αγόρια».

Ο Νταφ έγραψε ότι η υπηρεσία δεν προχώρησε στην έρευνά της καθώς έκανε δεκτή την διάψευση του βουλευτή περί εμπλοκής του με το αιτιολογικό ότι «ο κίνδυνος να περιέλθει σε δυσχερή θέση η κυβέρνηση είναι μεγαλύτερος από τον κίνδυνο για την ασφάλεια», όπως αναφέρει η επιστολή, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Έπειτα από μήνες ερευνών του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου Sky News, η κυβέρνηση παραδέχτηκε την ύπαρξη των εγγράφων. Ο τηλεοπτικός σταθμός έχει κατονομάσει αρκετούς υψηλόβαθμους αξιωματούχους του Ουεστμίνστερ, που φέρεται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο παιδεραστί

862031_Capture.PNG (1)

Ανάμεσά τους ήταν ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας σερ Πίτερ Μόρισον, ο υπουργός Εσωτερικών Λίον Μπρίταν, ο διπλωμάτης σερ Πίτερ Χέιμαν και ο υπουργός αρμόδιος για θέματα Βόρειας Ιρλανδίας Ουίλιαμ βαν Στρόμπενζι. Και οι τέσσερις δεν βρίσκονται σήμερα στη ζωή.

 

www.lifo.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.