Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Πεσόντων Ηρώων (φωτό)

Δεκάδες μαθητές και γονείς βρέθηκαν στο Μνημείο των Πεσόντων Ηρώων, στην πλατεία Μακεδονομάχων για την απότιση φόρου τιμής. Δύο μαθητές αντίστοιχα από την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση κατέθεσαν στεφάνια στο Μνημείο, ενώ τηρήθηκε και ενός λεπτού σιγή.
Σύμφωνα με τον προϊστάμενο διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Καστοριάς,  Γιώργο Μασλάρη: «Αποδώσαμε και σήμερα το φόρο τιμής που πρέπει να αποδίδουμε στους ανθρώπους του 1940, για τους αγώνες και την αυτοθυσία τους. Έμειναν πιστοί στις ιδέες και τις αξίες και θυσίασαν τη ζωή τους γι’ αυτά τα πράγματα. Το παράδειγμά τους μας γεμίζει εθνική περηφάνια, ταυτόχρονα όμως μας δημιουργεί και την ιερή υποχρέωση, μένοντας κι εμείς πιστοί στα ίδια ιδανικά και αξίες, να ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους και να πούμε το Όχι κάθε φορά που διακυβεύεται η ανεξαρτησία και η ακεραιότητα της πατρίδας μας».
Όπως δήλωσε η προϊσταμένη διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Καστοριάς Στέλλα Τέγου: «Τα σχολεία μας, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί, τιμούμε την ιστορική μνήμη του Έπους του 1940, και φροντίζουμε να την κρατάμε ζωντανή, κυρίως για τη νέα γενιά. Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου, συμβολίζει το αστάθμητο μέγεθος τους ανθρώπου. Συμβολίζει τους αγώνες για την υπέρβαση των δυνατοτήτων του έτσι ώστε να υπεραμυνθεί των αξιών του, της ελευθερίας και της αξιοπρέπειάς του, σε ατομικό και εθνικό επίπεδο. Έναν αγώνα, που υπό τη συγκυρία της σημερινής κρίσης, καλούμαστε καθημερινά να δίνουμε, τόσο σε ατομικό επίπεδο, όσο και σε συλλογικό».

IMG_7378 IMG_7379 IMG_7380 IMG_7381 IMG_7382 IMG_7383 IMG_7384 IMG_7386 IMG_7387 IMG_7389 IMG_7390 IMG_7391

Leave a Reply

Your email address will not be published.