Καταρρίπτει τα εισπρακτικά ρεκόρ το «Star Wars: The Force Awakens»

Καταρρίπτει τα εισπρακτικά ρεκόρ το «Star Wars: The Force Awakens»

Η νέα ταινία της σειράς του «Star Wars» ξεπέρασε, την Κυριακή, το 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε εισπράξεις παγκοσμίως, μέσα σε διάστημα 12 ημερών από την πρεμιέρα της, καταγράφοντας νέο ρεκόρ όλων των εποχών, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας Disney.

Η ταινία «Star Wars: The Force Awakens» έκανε εισπράξεις 286,8 εκατομμυρίων δολαρίων το δεύτερο Σαββατοκύριακο της προβολής της, ξεπερνώντας το όριο του ενός δισεκατομμυρίου «σε χρόνο ρεκόρ», σύμφωνα με την εταιρεία.

Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε η ταινία «Jurassic World», η οποία χρειάστηκε 13 ημέρες για να συγκεντρώσει εισπράξεις ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Έχοντας σημειώσει ρεκόρ όλων των εποχών σε εισπράξεις στην πρώτη ημέρα προβολής της, με 57 εκατομμύρια δολάρια στα μποξ όφις των ΗΠΑ και του Καναδά, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ των 43,5 εκατομμυρίων δολαρίων, που είχε πετύχει, το 2011, η ταινία «Ο Χάρι Πότερ και οι κλήροι του θανάτου 2», η έβδομη ταινία της σειράς επιστημονικής φαντασίας «Star Wars», τοποθετείται χρονικά 30 χρόνια μετά τα γεγονότα της «Επιστροφής των Τζεντάι».

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Τζέι Τζέι Έιμπραμς, ενώ το καστ συνθέτουν ο – υποψήφιος για Όσκαρ – Χάρισον Φορντ, οι Ντόμναλ Γκλίσον, Άντι Σέρκις, Μαρκ Χάμιλ, Όσκαρ Άιζακ, Κάρι Φίσερ, Ντέιζι Ρίντλεϊ, Τζον Μπογιέγκα, η – βραβευμένη με Όσκαρ – Λουπίτα Νιόνγκο και οι Ντόμναλ Γκλίσον, Άντονι Ντάνιελς και Πίτερ Μέιχιου.

Leave a Reply

Your email address will not be published.