Πως να φτιάξεις εύκολα σπιτική γρανίτα φράουλα

Το καλοκαίρι είναι εδώ και το μυαλό μας είναι στις διακοπές, κακά τα ψέματα. Μέχρι όμως να πάμε να απλώσουμε το κορμί μας σε κάποια παραλία, μπορούμε απλά να φέρουμε το καλοκαίρι στην κουζίνα μας.Γρανίτα φράουλα!
ΥΛΙΚΑ

960 γρ. φράουλες

900 ml νερό

450 γρ. ζάχαρη

25 ml χυμό λεμόνι

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες από το κοτσανάκι και τις λιώνουμε στο μπλέντερ. Σε μια κατσαρόλα ετοιμάζουμε το σιρόπι δηλαδή βράζουμε για 5 λεπτά το νερό μαζί με τη ζάχαρη. Το αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε μέσα τις λιωμένες φράουλες.

Βάζουμε το μίγμα να παγώσει σε μηχανή παγωτού ή το βάζουμε στην κατάψυξη σε ένα μπολ με την προϋπόθεση ότι θα ανακατεύουμε τη γρανίτα μας κάθε 30 λεπτά και μέχρι να παγώσει.

 

cookbox.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.