Σπιτική φραουλάδα

Σπιτική φραουλάδα

10 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

5
Μερίδα/ες
Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

1
Βαθμός Δυσκολίας
Συστατικά
  • 2 κούπες νερό
  • 170 γρ. μέλι
  • 2 κούπες φράουλες, ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κούπα σόδα
Μέθοδος Εκτέλεσης

Photo credit: G. Drakopoulos – Food Styling: T. Webb

  • Βάζουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε το νερό με το μέλι και φέρνουμε σχεδόν σε βρασμό ανακατεύοντας συνεχώς με ένα κουτάλι μέχρι να διαλυθεί το μέλι.
  • Αφήνουμε να κρυώσει σε ένα μπολ για 30 λεπτά έως 1 ώρα.
  • Βάζουμε τις φράουλες με το χυμό λεμονιού στο μπλέντερ και τα χτυπάμε.
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά το σιρόπι μέχρι να γίνει ένα απαλό και λείο μείγμα.
  • Αδειάζουμε σε ένα μεγάλο δοσομετρικό δοχείο .
  • Ρίχνουμε τη σόδα και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε σε ποτήρια με αρκετό πάγο.

 

Tip
Πρέπει το σιρόπι που φτιάξαμε να το προσθέσουμε κρύο γιατί θα μας χαλάσει το χρώμα του ροφήματός μας!

Leave a Reply

Your email address will not be published.