Σπιτική φραουλάδα

Σπιτική φραουλάδα
10 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

5
Μερίδα/ες
Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

1
Βαθμός Δυσκολίας
Συστατικά
  • 2 κούπες νερό
  • 170 γρ. μέλι
  • 2 κούπες φράουλες, ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κούπα σόδα
Μέθοδος Εκτέλεσης

Photo credit: G. Drakopoulos – Food Styling: T. Webb

  • Βάζουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε το νερό με το μέλι και φέρνουμε σχεδόν σε βρασμό ανακατεύοντας συνεχώς με ένα κουτάλι μέχρι να διαλυθεί το μέλι.
  • Αφήνουμε να κρυώσει σε ένα μπολ για 30 λεπτά έως 1 ώρα.
  • Βάζουμε τις φράουλες με το χυμό λεμονιού στο μπλέντερ και τα χτυπάμε.
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά το σιρόπι μέχρι να γίνει ένα απαλό και λείο μείγμα.
  • Αδειάζουμε σε ένα μεγάλο δοσομετρικό δοχείο .
  • Ρίχνουμε τη σόδα και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε σε ποτήρια με αρκετό πάγο.

 

Tip
Πρέπει το σιρόπι που φτιάξαμε να το προσθέσουμε κρύο γιατί θα μας χαλάσει το χρώμα του ροφήματός μας!






Σχολιάστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.