Ένα διαμέρισμα 46 τ.μ. μετατρέπεται σε ένα πολυτελές και απόλυτα βολικό στούντιο!

Ένα διαμέρισμα 46 τ.μ. μετατρέπεται σε ένα πολυτελές και απόλυτα βολικό στούντιο!

Το να ζήσεις και να δουλέψεις σε 46 τ.μ. είναι μια πρόκληση. Για αυτό και είσαι απαιτητικός.

Ετσι, η ομάδα των Αμερικανών αρχιτεκτόνων JPDA ήρθε το 2009 αντιμέτωπη με μία τεράστια πρόκληση: να δημιουργήσει άπλετο χώρο μέσα σε ένα αντικειμενικά μικρό διαμέρισμα, κάνοντάς το ταυτόχρονα λειτουργικό και πολυτελές καταφέροντας να διατηρήσει τον διαχωρισμό των χώρων που έχει ένα μεγάλο σπίτι.

Και ναι, το να διαχωρίσεις την κουζίνα μπορεί να μην μοιάζει κάτι τόσο φοβερό, αλλά το να καταφέρεις κουζίνα, σαλόνι και υπνοδωμάτιο να τα διαχωρίσεις κάνοντάς τα να μοιάζουν ευρύχωρα, είναι κάτι πολύ δύσκολο.

Ομως αυτό το στούντιο στο Ιστ Βίλατζ της Νέας Υόρκης το όνειρο κάθε εργένη. Οι αρχιτέκτονες με μία ευφάνταστη κατασκευή που περιέχει και αποθηκευτικούς χώρους, μέχρι και τα σκαλιά λειτουργούν και ως συρτάρια, αλλά και το διπλό κρεβάτι στο πάνω του μέρος, κατάφεραν να διαχωρίσουν πλήρως κουζίνα, υπνοδωμάτιο και σαλόνι. Μάλιστα, στο σαλόνι εξοικονομήθηκε τόσος χώρος που χώρεσε ακόμα και μεγάλο γωνιακό καναπέ.

Ο συνδυασμός της εκμετάλλευσης του και του τελευταίου τετραγωνικού με τη χρήση μίνιμαλ γήινων και λευκών χρωματισμών, αλλά και του ξύλου, μετέτρεψε ένα αδιάφορο διαμερισματάκι σε ένα διαμαντάκι στη Νέα Υόρκη.
spiti1 spiti2 spiti3 spiti4 spiti5 spiti6 spiti9 spiti10 spiti11 spiti13

Leave a Reply

Your email address will not be published.