Απίστευτη δήλωση του Σουλτς: Έλληνες, όπως ο Βαρουφάκης, μού σπάνε τα νεύρα

Αθήνα
Σκληρή ήταν η τοποθέτηση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε γερμανική τηλεοπτική εκπομπή με θέμα ένα ενδεχόμενο Grexit. «Έλληνες, όπως ο κύριος Βαρουφάκης, μού σπάνε τα νεύρα» δήλωσε στην εκπομπή Maybrit Illner στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF.«Θέλω να πω κάτι για την ελληνική κυβέρνηση: Μερικές φορές, Έλληνες όπως ο κ. Βαρουφάκης ή κάποιος άλλος, μου σπάνε τα νεύρα» δήλωσε, διόλου διπλωματικά, ο κ. Σουλτς.

Προς υπεράσπιση του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι αν και δεν κατανοεί τι ακριβώς κάνει, καταλαβαίνει ότι βρίσκεται στην εξουσία μόλις έξι μήνες. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, τόνισε, δεν τα προκάλεσε αυτή η κυβέρνηση, αλλά οι προηγούμενες.

Σε μία έντονη συζήτηση στη γερμανική τηλεόραση, ο κ. Σουλτς εμφανίστηκε απόλυτος, λέγοντας ότι μία έξοδος από το ευρώ «θα οδηγήσει αυτομάτως σε έξοδο από την ΕΕ».

Μάλιστα, όταν έγινε αναφορά στην επικαιροποιημένη λίστα μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης, ο Μάρτιν Σουλτς είπε: «Είμαι ως εδώ» και τόνισε ότι οι Έλληνες έχουν την ευθύνη να αποδεχθούν τη βοήθεια που τους προσφέρει η Ευρώπη.

Στην ίδια εκπομπή ο πρόεδρος του σλοβακικού κόμματος Ελευθερία και Αλληλεγγύη Ρίτσαρντ Σούλικ είπε: «Οι Έλληνες δεν έχουν καμία πιθανότητα να επιβιώσουν σε μια νομισματική ένωση με χώρες όπως η Γερμανία, η Αυστρία ή η Ολλανδία».

Στο πάνελ της εκπομπής βρισκόταν ο Γιώργος Χονδρός, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ

in.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.